Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати зручний рюкзак для міні-подорожей?

Як вибрати зручний рюкзак для міні-подорожей?

Этот материал также доступен на русском языке
Рюкзак можна по праву назвати найзручнішим аксесуаром, оскільки він дозволяє переносити вантажі, при цьому залишає руки вільними та рівномірно розподіляє навантаження. Правильно підібрана модель зробить комфортною як тривалу подорож, так і звичайну міську прогулянку.

В останні кілька десятиліть рюкзаки щільно увійшли до нашого життя і мають великий попит. Завдяки зручності та широкому модельному ряду їх легко підібрати під будь-який випадок та форму одягу.

Яким має бути міський рюкзак?

Головна відмінність міських рюкзаків – невеликий розмір. Вони не підходять для далекої подорожі, але незамінні для прогулянки в межах міста та одноденних виїздів за місто. Жодна сумка, навіть найзручніша, не замінить рюкзак. Вибираючи між улюбленою сумкою та новим стильним рюкзаком, зверніть увагу на переваги останнього:

  1. Зручність. Рюкзак не напружує плечі, тому що оснащений зручними м’якими лямками-ременями. Завдяки розміщенню на двох плечах, а не одному, як сумка, рюкзак допомагає підтримати поставу і рівномірно розподіляє навантаження. Сучасні рюкзаки оснащені м’якою «дихаючою» спинкою, яка робить звичайну або велопрогулянку комфортнішою. Рюкзаки Osprey, наприклад, оснащені спинкою, яка відмінно вентилюється. Також цей рюкзак має ремені, які не впиваються в плечі та допомагають рівномірно розподілити вагу на хребет.
  2. Місткість. Попри невеликі розміри, у порівнянні, наприклад, зі спортивними рюкзаками, міські дуже місткі. Їх обсяг може відрізнятись і знаходиться в межах від 10 до 30 літрів. У рюкзак міського типу легко можна вмістити ноутбук, перекушування, воду, спортивну форму і навіть кілька книжок. Якщо ви не уявляєте своє життя без велосипедних прогулянок, зверніть увагу на рюкзаки, в яких є сітка для велосипедного шолома.
  3. Стильність. Сучасні рюкзаки відрізняються оригінальним пошиттям та стильним зовнішнім виглядом.
  4. Матеріал та фурнітура. Рюкзак має бути виконаний із якісних сучасних водонепроникних матеріалів та оснащений якісною фурнітурою.
  5. Наявність кишень та додаткових відсіків. Перед покупкою перегляньте кілька варіантів рюкзаків та визначтеся, який вам більше підходить з кишенями або без.

Конструкція рюкзака має значення

Міські рюкзаки можуть бути різними за конструкціями.

  • Рюкзак класичної форми – звичайний прямокутний рюкзак, оснащений двома лямками. Такий рюкзак дуже місткий та зручний.
  • Рюкзак-слінг оснащений лише однією лямкою для перенесення, яка розташовується по діагоналі. Завдяки такій лямці можна отримати доступ до вмісту рюкзака, не знімаю його. Для цього потрібно взяти за лямку та перекрутити його зі спини наперед.
  • Рюкзак, що складається, можна компактно упаковати. Як правило, він виготовляється з м’яких тканин та у складеному вигляді легко поміститися в кишені куртки.
  • Рюкзак-портфель більше підійде офісним працівникам. Його легко перетворити на портфель і носити за ручку, якщо сховати лямки у спеціальні ніші на спинці рюкзака.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні