«Товстолобик – 2 кілограми, цибуля – 200 грамів, батон білий – 100 грамів, молоко – 1 склянка, яйця – 1 штука, морква – 1 штука, буряк – 1 штука, цукор – 1 чайна ложка, соняшникова олія – 3 столові ложки, лавровий лист – 2 штуки, сіль та перець – за смаком.
Раїса Іванівна, м. Одеса»
«Курині крила – 2 кілограми, борошно – 1 склянка, яйце – 1 штука, молоко – 1 склянка, сіль – 2 чайні ложки, вершкове масло – 1 столова ложка, чорний мелений перець, кайєнський перець, часниковий порошок, паприка – за смаком.
З’єднати у великій мисці борошно, сіль, чорний перець, перець кайенський, порошок часниковий, паприку. Окремо збити у маленькій мисці яйця та молоко. Вмочити крила в молочно-яєчній суміші, а потім обваляти в борошняній. Повторити так з кожним шматочком. Прибрати у холодильник на 20 хвилин. Обсмажити курячі крильця в глибокій сковороді з олією, розігрітою до 180 градусів. Розтопити вершкове масло і залити ним крильця. Зверху посипати рубаною зеленню.
Марія Львівна, Київська обл.»
«Згущене молоко – 100 грамів, шоколад гіркий – 250 грамів, цукрова пудра – 400 грамів, ванільна есенція – 1 чайна ложка, мед – за смаком, масло вершкове – 40 грамів, барвник харчовий жовтого кольору – кілька крапель.
У сотейнику на повільному вогні розтопити вершкове масло, не даючи йому кипіти. В окремому посуді змішати мед, згущене молоко, цукрову пудру, ваніль і барвник, додати розтоплене масло і змішати до однорідної маси. Накрити посудину плівкою і залишити при кімнатній температурі мінімум на чотири години. Маса має стати пластичною та щільною. Розтопити шоколад на водяній бані. З охолодженої медової суміші сформувати цукерки і вмочити у шоколад. Потім викласти цукерки на папір для випікання до повного застигання шоколаду.
Віра Петрівна, м. Тернопіль»
«Картопля – 2 кілограми, фарш – 1 кілограм, цибуля – 2 штуки, молоко – 200-300 мілілітрів, вершкове масло – 2 столові ложки, твердий сир – 100 грамів, сіль та перець – за смаком.
Картоплю очистити, порізати й відварити до готовності, злити воду. Додати вершкове масло і розім’яти картоплю. Продовжуючи розминати, поступово влити молоко і посолити. Фарш обсмажити на олії, посолити і поперчити за смаком. Цибулю почистити, дрібно порізати, обсмажити на олії, додати фарш і перемішати. Викласти половину картопляного пюре у велику форму для запікання і розрівняти. Зверху викласти весь фарш, на нього – решту пюре, знову розрівняти. Посипати тертим сиром і поставити форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 15-20 хвилин. Подавати запіканку разом зі сметаною, томатним соусом або кетчупом.
Дмитро Васильович, Закарпатська обл.»
Субсидії не для всіх. Яку довідку потрібно мати перед початком опалювального сезону?
Сьогодні, багатьох з нас цікавить питання, де взяти гроші без відмови, якщо їх немає. Відповідь…
Підвищена температура - найчастіший симптом різних захворювань, від вірусних інфекцій до бактеріальних запалень. Вона сигналізує…
Вона любить фотографії, зроблені під старовину, і позує на них в образі артистки цирку. У…
Погода на 3 жовтня: подекуди сонце, подекуди тумани. Дощі нарешті припиняться на всій території України.
Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують…