Статті

Готуємо смачно за рецептами читачів: манник на сметані та коржики із зеленню

Манник на сметані без борошна

Крупа манна – 150 грамів, сметана – 230 грамів, яйце – 2 штуки, цукор – 120 грамів, ванільний цукор – 1 столова ложка, сода – 0,5 чайної ложки, масло вершкове – 2 столові ложки, сіль – щіпка.

  • У великій мисці змішати сметану, цукор, ванільний цукор, невелику дрібку солі й 2 яйця. Перемішати до однорідності.
  • Всипати манну крупу і перемішати. Манка досить добре поєднується з іншими інгредієнтами, не утворюючи грудочок.
  • Накрити миску з тістом і залишити для набухання на 20-30 хвилин.
  • Включити духовку на розігрівання до 180 градусів.
  • Після того, як манка набрякла, додати соду і перемішати.
  • Форму для манника добре змастити вершковим маслом і обсипати манною крупою.
  • Вилити тісто у форму і розрівняти його. Заповнити форму треба так, щоб від верхнього краю залишився приблизно один сантиметр.

Випікати 30-40 хвилин до золотистого кольору. При подачі манник на сметані можна посипати цукровою пудрою.

Коржики з зеленню на кефірі

Кефір – 300 грамів, борошно – 400 грамів, жовток яєчний – 1 штука, олія рослинна – 30 грамів, олія вершкова – 2-3 столові ложки, сода – 0,5 чайної ложки, сіль – 0,5 чайної ложки, цибуля, кріп, петрушка – за смаком.

  • У глибоку чашку влити кефір. Додати сіль, соду, олію та яєчний жовток і добре перемішати.
  • Додати просіяне борошно і замісити м’яке, еластичне тісто. Воно має добре збиратися у кулю і не липнути до рук. Відкласти тісто убік, нехай трохи відпочине.
  • Нарізати дрібно зелень цибулі, кропу та петрушки. Перекласти нарізану зелень у чашку і злегка пом’яти руками, щоб вона дала сік і трохи зменшилася в обсязі. Можна додати до зелені сіль для яскравішого смаку.
  • Тісто для коржиків розділити на шість рівних частин і з кожної частини скачати невелику кульку. На присипаній борошном поверхні розкотити кульку тіста у пласт.
  • На половину пласта викласти частину начинки із зелені й накрити другою частиною тіста. Краї коржика злегка придавити долонею, щоб все повітря із середини коржика вийшло, і воно не розпадалося при подальшому приготуванні. Таким чином сформувати всі коржики із зеленню.
  • Нагріти суху сковороду на вогні (трохи нижчому за середній) і викласти на неї коржик. Готувати корж до золотистого кольору.
  • Викласти готовий коржик на блюдо і змастити вершковим маслом.

Як начинку можна також використовувати натертий сир або відварені яйця.

 

Новое на сайте

  • Статті

Технології мобільності: чому інтерес до нових смартфонів падає і чим нас здивують у найближчому майбутньому

Ось уже кілька років інтерес до індустрії смартфонів поступово знижується. Чим збираються стимулювати продажі і…

17/05/2024 14:09
  • Новини

Універсальна закуска з доступних продуктів: ніжний рулет вразить вас вишуканим смаком

Учасниця 12 сезону кулінарного шоу МастерШеф Мирослава Пекарюк поділилася цікавим рецептом крабового рулету. Його можна…

17/05/2024 13:47
  • Новини

Росія атакувала Україну 20 ударними дронами та 7 ракетами – військове зведення на 17 травня

Українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів і позицій, завдають окупантам відчутних втрат,…

17/05/2024 12:53
  • Новини

Штраф або відчуження майна – до якої відповідальності притягують за борги за комуналку

З моменту введення воєнного стану в Україні пеня за борги за комунальні послуги була заборонена.…

17/05/2024 12:02
  • Новини

Як довго триватимуть відключення світла в Україні – прогнози уряду та Укренерго

З похолоданням українці стали активніше вмикати обігрівальні прилади, що стало причиною дефіциту в енергосистемі попри…

17/05/2024 10:59
  • Новини

В одному з міст з’явилася нова комунальна послуга – за що ще платитимуть мешканці

Мешканці одного з українських міст отримали платіжки за вивезення побутових відходів із додатковою графою. Яку…

17/05/2024 09:54