Статті

Готуємо смачно за рецептами читачів: манник на сметані та коржики із зеленню

Манник на сметані без борошна

Крупа манна – 150 грамів, сметана – 230 грамів, яйце – 2 штуки, цукор – 120 грамів, ванільний цукор – 1 столова ложка, сода – 0,5 чайної ложки, масло вершкове – 2 столові ложки, сіль – щіпка.

  • У великій мисці змішати сметану, цукор, ванільний цукор, невелику дрібку солі й 2 яйця. Перемішати до однорідності.
  • Всипати манну крупу і перемішати. Манка досить добре поєднується з іншими інгредієнтами, не утворюючи грудочок.
  • Накрити миску з тістом і залишити для набухання на 20-30 хвилин.
  • Включити духовку на розігрівання до 180 градусів.
  • Після того, як манка набрякла, додати соду і перемішати.
  • Форму для манника добре змастити вершковим маслом і обсипати манною крупою.
  • Вилити тісто у форму і розрівняти його. Заповнити форму треба так, щоб від верхнього краю залишився приблизно один сантиметр.

Випікати 30-40 хвилин до золотистого кольору. При подачі манник на сметані можна посипати цукровою пудрою.

Коржики з зеленню на кефірі

Кефір – 300 грамів, борошно – 400 грамів, жовток яєчний – 1 штука, олія рослинна – 30 грамів, олія вершкова – 2-3 столові ложки, сода – 0,5 чайної ложки, сіль – 0,5 чайної ложки, цибуля, кріп, петрушка – за смаком.

  • У глибоку чашку влити кефір. Додати сіль, соду, олію та яєчний жовток і добре перемішати.
  • Додати просіяне борошно і замісити м’яке, еластичне тісто. Воно має добре збиратися у кулю і не липнути до рук. Відкласти тісто убік, нехай трохи відпочине.
  • Нарізати дрібно зелень цибулі, кропу та петрушки. Перекласти нарізану зелень у чашку і злегка пом’яти руками, щоб вона дала сік і трохи зменшилася в обсязі. Можна додати до зелені сіль для яскравішого смаку.
  • Тісто для коржиків розділити на шість рівних частин і з кожної частини скачати невелику кульку. На присипаній борошном поверхні розкотити кульку тіста у пласт.
  • На половину пласта викласти частину начинки із зелені й накрити другою частиною тіста. Краї коржика злегка придавити долонею, щоб все повітря із середини коржика вийшло, і воно не розпадалося при подальшому приготуванні. Таким чином сформувати всі коржики із зеленню.
  • Нагріти суху сковороду на вогні (трохи нижчому за середній) і викласти на неї коржик. Готувати корж до золотистого кольору.
  • Викласти готовий коржик на блюдо і змастити вершковим маслом.

Як начинку можна також використовувати натертий сир або відварені яйця.

 

Новое на сайте

  • Новини

Як всього за один день позбутися мурах на ділянці: такого ефекту ви точно не очікували

Якщо ви думаєте, що мурахи – нешкідливі комахи, це не так. Вони здатні розносити бактерії,…

12/04/2025 22:54
  • Новини

Погода в Україні на неділю, 13 квітня

13 квітня всюди потеплішає, крім Криму.

12/04/2025 21:58
  • Новини

Магнітні бурі на неділю, 13 квітня 2025 року

Чи очікуються магнітні бурі 13 квітня – який прогноз вчених? Як підготувати себе до підвищеної…

12/04/2025 20:59
  • Новини

Хворобі Паркінсона можна запобігти: чому здоровий спосіб життя важливіший, ніж здається

У зв’язку зі стрімким старінням населення планети, питання збереження активного довголіття набуває особливої актуальності.

12/04/2025 19:44
  • Новини

Собаки-привиди з Чорнобиля: вчені дійшли несподіваного висновку – як змінилися тварини

Науковці вивчили здичавілих псів з зони відчуження — і побачене викликало більше запитань, ніж відповідей.…

12/04/2025 18:32
  • Новини

Пенсія для учасників бойових дій: як зміняться виплати у 2025 році

Мінімальна пенсія для учасників бойових дій зросла у 2025 році. Окрім основної виплати, військові мають…

12/04/2025 17:32