Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо допоможе при болях у ногах

Що допоможе при болях у ногах

Этот материал также доступен на русском языке
Біль у ногах – явище неприємне, хоч і недивне. Протягом дня приймають він більше навантаження, ніж будь-яка інша частина кістково-м'язової системи. І так упродовж усього життя.

Біль може варіюватися в дуже широких межах: від легкого оніміння і пульсації, які самостійно проходять за кілька хвилин, до виснажливих відчуттів або судом, що тягнуть, здатних перебити навіть нічний сон.

На щастя, найчастіше нічим серйозним різні напади не загрожують. Однак трапляються варіанти… Але в будь-якому разі полегшити стан або повністю зняти больовий синдром допоможуть перевірені віками рецепти народної медицини.

Що допоможе при болях у ногах?

Настоянка берези

Використовувати при болях у колінах. Пляшку 0,7 літра заповнити до верху березовими сережками, а потім залити горілкою. Настояти у темному місці протягом місяця. Сережками та настоянкою натирати коліна.

Настоянка перстачу

Застосовують при слабкості ніг. 100 г коренів перстачу прямостоячого (калган) залити 500 мл горілки. Настоювати в теплому місці 10 днів і процідити. Приймати по половині столової ложки 3 рази на день.

Настоянка ясеня

Використовують при м’язовій слабкості у ногах. 100 г свіжої кори ясеня звичайного залити 500 мл горілки. Настояти в теплому темному місці 10 днів, періодично струшуючи, процідити. Приймати по 1 чайній ложці 3 рази на день за годину до їди.

Настоянка збору

 Взяти 1 столову ложку з верхом сухої трави чистотілу, 1 великий лист алое (не поливати тиждень), 1 середній гіркий перець. Усі компоненти залити 500 мл горілки. Настоювати у темному прохолодному місці 10 днів. Зберігати у холодильнику. Розтирати коліна та ікри ніг при нічних болях (якщо ноги «крутить»). Після натирання робити сухий компрес із вовняної тканини.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні