Національний перелік нематеріальної культурної спадщини нашої країни постійно поповнюється. Адже у кожному регіоні є свої унікальні традиції та обряди. Входять до переліку та самобутні кулінарні традиції.
Леквар — це густе сливове повидло, яке традиційно варять у селах на Закарпатті. Його готують із двох сортів слив: угорки чи бистриці.
Воно має не тільки насичений смак і запах, але й дуже корисне для здоров’я, адже роблять його без цукру. З цим повидлом виходять смачні пиріжки, вареники, пироги та тістечка.
З п’яти кілограмів слив наварюють два з половиною літри густого леквару. Цукру не додають.
Якщо леквар не падає з перевернутої ложки – це вже готовий.
У скляній банці він може зберігатися і два, і три роки.
Нагадаємо, ми розповідали вам про те, як приготувати болгарську міліну (баніцу).
У 2025 році в Україні 26 років страхового стажу недостатньо, щоб отримати пенсію за віком…
Субсидії не для всіх. Яку довідку потрібно мати перед початком опалювального сезону?
Сьогодні, багатьох з нас цікавить питання, де взяти гроші без відмови, якщо їх немає. Відповідь…
Підвищена температура - найчастіший симптом різних захворювань, від вірусних інфекцій до бактеріальних запалень. Вона сигналізує…
Вона любить фотографії, зроблені під старовину, і позує на них в образі артистки цирку. У…
Погода на 3 жовтня: подекуди сонце, подекуди тумани. Дощі нарешті припиняться на всій території України.