Національний перелік нематеріальної культурної спадщини нашої країни постійно поповнюється. Адже у кожному регіоні є свої унікальні традиції та обряди. Входять до переліку та самобутні кулінарні традиції.
Леквар — це густе сливове повидло, яке традиційно варять у селах на Закарпатті. Його готують із двох сортів слив: угорки чи бистриці.
Воно має не тільки насичений смак і запах, але й дуже корисне для здоров’я, адже роблять його без цукру. З цим повидлом виходять смачні пиріжки, вареники, пироги та тістечка.
З п’яти кілограмів слив наварюють два з половиною літри густого леквару. Цукру не додають.
Якщо леквар не падає з перевернутої ложки – це вже готовий.
У скляній банці він може зберігатися і два, і три роки.
Нагадаємо, ми розповідали вам про те, як приготувати болгарську міліну (баніцу).
Тиждень з 18 по 24 серпня – це не просто календарний перехід від літа до…
Спека прискорила збирання кавунів в Україні, але разом із достатком прийшло падіння цін. Фермери скаржаться…
Чудеса трапляються – але не на замовлення. Ікона «Всецариця» вважається заступницею хворих, але Церква попереджає:…
Навіть за тривалого стажу не завжди можна розраховувати на високу пенсію. Розповідаємо, як вважається пенсійна…
Літо — час яскравого сонця, високої температури і особливого догляду за собою. Прості рецепти масок…
Банки та ПФУ об'єднають зусилля: в Україні посилять контроль за виплатами пенсіонерам