П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим корисна «кава» з кульбаби?

Чим корисна «кава» з кульбаби?

Этот материал также доступен на русском языке
Кава з кульбаб – напій популярний і корисний. Він не містить у своєму складі кофеїн, проте чудово бадьорить та тонізує. Підсмажені коріння надають напою своєрідний приємний смак та специфічний аромат. Кульбаба кави може стати здоровою альтернативою справжньому кавовому напою.

Чим корисна «кава» з кульбаби?

Відповідає лікар-фітотерапевт Євген Шмерко:

«Багато років займаючись фітотерапією, я вивів собі рецепт «кави» з коріння кульбаби. На собі перевірив: це не тільки чудовий тонізуючий, а й лікувально-профілактичний напій.

Кульбаба зміцнює кістки, очищає печінку, допомагає в схудненні, містить більше вітаміну С, ніж лимон, і при цьому ще й є антиканцерогеном.

Кульбабова «кава» корисна при атеросклерозі, цукровому діабеті і захворюваннях нирок. Вона чудово заспокоює серцевий біль».

ЯК ГОТУВАТИ?

  • Коріння кульбаби ретельно вимити і дрібно нарізати.
  • Обсмажити на сухій сковороді на мінімальному вогні до коричневого кольору.
  • Коріння стане ламким і почне кришитися.
  • Перемолоти коріння в блендері або кавомолці.

Заварювати, як звичайну каву.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні