Чим корисна «кава» з кульбаби?
Відповідає лікар-фітотерапевт Євген Шмерко:
«Багато років займаючись фітотерапією, я вивів собі рецепт «кави» з коріння кульбаби. На собі перевірив: це не тільки чудовий тонізуючий, а й лікувально-профілактичний напій.
Кульбаба зміцнює кістки, очищає печінку, допомагає в схудненні, містить більше вітаміну С, ніж лимон, і при цьому ще й є антиканцерогеном.
Кульбабова «кава» корисна при атеросклерозі, цукровому діабеті і захворюваннях нирок. Вона чудово заспокоює серцевий біль».
ЯК ГОТУВАТИ?
- Коріння кульбаби ретельно вимити і дрібно нарізати.
- Обсмажити на сухій сковороді на мінімальному вогні до коричневого кольору.
- Коріння стане ламким і почне кришитися.
- Перемолоти коріння в блендері або кавомолці.
Заварювати, як звичайну каву.