Пропонуємо вам нову добірку кулінарних шедеврів, які ви легко зможете повторити.
Грибні оладки
«Картопля — 500 грамів, гриби — 250 грамів, олія та сіль — за смаком.
- Сиру картоплю очистити, промити і натерти на тертці.
- Очищені гриби дрібно нарізати.
- Перемішати їх з тертою картоплею і трохи посолити.
- Викладати суміш ложкою на гарячу сковороду.
Обсмажувати оладки з обох боків, до золотистої скоринки.
Ілля Петрович, м. Ізмаїл»
Хлібний пудинг
«Нарізаний черствий хліб – 250-300 грамів, яйця – 2 штуки, молоко – 500 грамів, какао-порошок – 2 столові ложки, ванільний екстракт – 1 чайна ложка, кориця – 1 чайна ложка, цукор – 1/4 склянки, олія – 20 грамів, плитка тертого шоколаду – за смаком.
- Покласти хліб у змащену вершковим маслом глибоку форму.
- Окремо в мисці змішати яйця, молоко, цукор, трохи солі, ваніль, какао та корицю.
- У яєчно-молочну суміш додати тертий шоколад, залити нею хліб і акуратно перемішати.
- Дати постояти 15-20 хвилин, щоб хліб увібрав рідину.
Випікати 30-40 хвилин при температурі 180 градусів, до золотистої скоринки.
Ірина Сергіївна, Київська обл.»
Тефтелі з булгуром
Курячий фарш – 500 грамів, булгур – 130 грамів, цибуля – 2 штуки, яйця – 1 штука, вівсяні висівки – 1 столова ложка, томат – 1 столова ложка, сметана – 1 столова ложка, вода – 1 склянка, спеції, перець та зелень – за смаком.
- Булгур відварити до напівготовності (приблизно 10 хвилин).
- Цибулю, яйце, висівки, сіль та перець змішати з фаршем.
- булгур, ретельно перемішати і прибрати в холодильник на годину. Розігріти сковороду, сформувати тефтелі й обсмажити до рум’яної скоринки.
- Томат, сметану і воду змішати, додати спеції і залити тефтелі.
- Тушкувати під кришкою на повільному вогні 30 хвилин.
Подавати із зеленню та овочами.
Наталія Василівна, м. Полтава»
Рибна піца
Борошно – 2 склянки, кефір – 1 склянка, томатна паста – 50 грамів, цибуля – 3 штуки, філе хеку (або білої риби) – 300 грамів, маргарин, зелень та приправи – за смаком.
- Для тіста змішати борошно та кефір, щоб вийшло за консистенцією, як густа сметана.
- Деко змастити маргарином (або олією), викласти на нього тісто і розрівняти.
- Змастити тісто томатною пастою, викласти зверху рівним шаром підсмажену до золотистого кольору цибулю.
- Накрити цибулю тонкими скибочками рибного філе, посолити, посипати рубаною зеленню і за бажання тертим сиром.
Випікати піцу в духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Світлана Львівна, м. Вінниця»
Різотто з грибами
«Рис – 1 склянка, бульйон – 750 мілілітрів, цибуля – 1 штука, гриби – 420 грамів, масло вершкове – 100 грамів, сир – 150 грамів, спеції, сіль та перець – за смаком.
- Рис ретельно промити і просушити.
- Цибулю очистити і подрібнити.
- У каструлі розтопити половину вершкового масла, додати подрібнену цибулю і злегка підрум’янити її.
- Рис викласти до цибулі і постійно помішуючи, протушкувати приблизно 2-3 хвилини.
- Залити рис бульйоном і відварити до готовності.
- Наприкінці приготування додати в каструлю мариновані гриби.
- Масло розтопити на сковороді. Більшу частину сиру натерти на тертці і розплавити на вершковому маслі. Цим соусом заправити різотто і додати спеції за смаком.
- Рештою сиру посипати страву зверху.
Михайло Костянтинович, Тернопільська обл.»
Читайте також: Коли хочеться чогось новенького: готуємо за рецептами наших читачів.