Цього разу ми познайомимо вас з секретами приготування болгарської страви міліни (баниці).
Міліна – болгарська обрядова страва
Міліна — давня болгарська страва, яку люблять готувати в селах на півдні Одеської області (Зоря, Кулевча, Кирнички, Баннівка, Василівка, Новотрояни, Калчева та інших).
Це пиріг із тонкого витяжного тіста. Його начиняють сиром або овечою бринзою і запікають під яєчно-сметанним соусом. Роблять міліну також із фруктами та ягодами.
Ця страва вважається обрядовою. Раніше її готували переважно напередодні весіль, хрестин, святкування нового року. У сучасних болгарських селах міліну готують не лише у святкові, а й у будні.
***Якщо вам не хочеться возитися з тістом, баницю можна приготувати і з лаваша.
Магнітні бурі впливають на здоров'я багатьох людей, і щоб добре підготуватися до складного періоду, потрібно…
Деякі паспорти можуть втратити чинність – і ви залишитися без документа. Що саме стати причиною…
Частина отримувачів соцдопомоги може опинитися без виплат – і причина в новій процедурі, яку запровадили…
Цей виняток у пенсійному законодавстві стосується не всіх, але якщо ви підпадаєте під категорію –…
Здається, що в тіні росте лише трава? Насправді є десятки культур, які чудово почуваються без…
Ці кабачкові рулетики зникнуть зі столу швидше, ніж ви встигните подати до них соус. Неймовірний…