Цього разу ми познайомимо вас з секретами приготування болгарської страви міліни (баниці).
Міліна – болгарська обрядова страва
Міліна — давня болгарська страва, яку люблять готувати в селах на півдні Одеської області (Зоря, Кулевча, Кирнички, Баннівка, Василівка, Новотрояни, Калчева та інших).
Це пиріг із тонкого витяжного тіста. Його начиняють сиром або овечою бринзою і запікають під яєчно-сметанним соусом. Роблять міліну також із фруктами та ягодами.
Ця страва вважається обрядовою. Раніше її готували переважно напередодні весіль, хрестин, святкування нового року. У сучасних болгарських селах міліну готують не лише у святкові, а й у будні.
***Якщо вам не хочеться возитися з тістом, баницю можна приготувати і з лаваша.
Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…
Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…
Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…
Власникам квартир та будинків в Україні нагадали: до 1 вересня необхідно розрахуватися із податками за…
Поки одні оновлюють айфони, інші вірні кнопковим «Нокіям». Але мобільні оператори, схоже, вирішили: інтернет потрібен…
Хочете порадувати себе ароматною випічкою, але без яєць та молока? Пісна галета з фруктами та…