Цього разу ми познайомимо вас з секретами приготування болгарської страви міліни (баниці).
Міліна – болгарська обрядова страва
Міліна — давня болгарська страва, яку люблять готувати в селах на півдні Одеської області (Зоря, Кулевча, Кирнички, Баннівка, Василівка, Новотрояни, Калчева та інших).
Це пиріг із тонкого витяжного тіста. Його начиняють сиром або овечою бринзою і запікають під яєчно-сметанним соусом. Роблять міліну також із фруктами та ягодами.
Ця страва вважається обрядовою. Раніше її готували переважно напередодні весіль, хрестин, святкування нового року. У сучасних болгарських селах міліну готують не лише у святкові, а й у будні.
***Якщо вам не хочеться возитися з тістом, баницю можна приготувати і з лаваша.
Українці можуть отримати 1000 грн у межах програми "Зимова підтримка", подавши заявку через "Дію" або…
Сезонні фрукти та овочі можуть бути не просто смачними, а й корисними для контролю глюкози.…
Для багатьох внутрішньо переміщених осіб оплата комунальних послуг стає значним фінансовим навантаженням. Що потрібно для…
Українці втрачають гроші, виходячи на пенсію вчасно. Як один рік роботи дає +6% до виплат.
Сьогодні пропонуємо вам рецепт незвичайної каші, яку готують на весілля і у будні. Це етнічна…
Сильні пориви вітру та змішані опади. Детальний прогноз погоди на вівторок.