Яблучних сортів налічується вже майже 10 тисяч, але не кожна людина знає, в чому між ними різниця, крім смаку.
Червоні та жовті яблука солодші і, отже, калорійніші. При цьому в них міститься більше бета-каротину, корисного для очей, мозку та судин. Яблука червоного та жовтого кольору без побоювань можуть вживати люди з підвищеною кислотністю шлунка. Крім того, такі яблука містять потужний антиоксидант кверцетин.
Що стосується яблук зеленого кольору, то людям із захворюваннями шлунка їсти їх небажано. Однак такі яблука вважаються кориснішими для тих, хто стежить за фігурою, оскільки вони містять удвічі менше цукру, ніж червоні. Також зелені яблука містять більше вітамінів С, В та заліза, і особливо є корисними восени. Ще один плюс яблук зеленого кольору – вони рідше викликають алергічні реакції.
Якщо у вас немає протипоказань, краще використовувати в їжу яблука різних кольорів, тоді їхня позитивна дія на організм буде максимальною.
Майте на увазі, зміцнити ясна допоможуть примочки з лимонної шкірки.
Її необхідно акуратно зрізати, дрібно нарізати і прикласти до ясен, залишивши на 5-10 хвилин.
Проводити процедуру рекомендується 3-4 рази на тиждень.
Якщо тиск «скаче» - то підвищується, то падає, - ви повинні постійно спостерігатися у лікаря,…
Фруктові салати вперше в історії стали готувати у Стародавньому Римі та Греції.
Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик переміг…
Сьогодні неділя, 19 травня 2024 року. 140-й день року за григоріанським календарем. До закінчення лишається…
Від шматочка такого пирога важко відмовитися, він повітряний, ароматний, м'який. З таким пирогом і торта…
Яйця вважаються корисним продуктом, але є обмеження, які слід знати кожному. Інакше – без візиту…