No menu items!
Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачДе придбати якісне насіння зернових культур в Україні?

Де придбати якісне насіння зернових культур в Україні?

Зернові культури є хоч і одними з найпоширеніших культур для вирощування, а є також однією з найвибагливіших.

Щоб усі процеси пройшли успішно та врожай зернових вдався – слід знати кілька нюансів, які допоможуть досягти високих обсягів та прибутку.

Серйозно варто підійти навіть до земельної ділянки, де проходитиме посів.

Насіння зернових культур найкраще проросте в ґрунті після культур, які сприяють накопиченню вологи в ґрунті.

А потім слідує тривалий і дуже копіткий процес – підготовка до безпосереднього посіву. Сюди входять кілька етапів: орання ґрунту, внесення різноманітних добрив, безпосередня підготовка насіннєвого матеріалу та багато іншого.

Купити насіння зернових сьогодні стало трохи простіше, особливо спростилася покупка онлайн.

Усьому «виною» нова аграрна дошка оголошень – ua.vas.trade, яка почала працювати з 2022 року. Онлайн-маркетплейс вміщує одинадцять тематичних каталогів для всіх поширених сільгосп товарів. В однойменному каталозі доступний, як продаж насіння зернових, так і купівля.

У першому випадку ви реєструєтеся і публікуєте оголошення про продаж товару, що займе не більше 15 хвилин, а в другому випадку – можете просто докладно вивчити всі оголошення, що підходять вам, користуватися сортуванням для звуження пошуку і, нарешті, зв’язатися з продавцем для здійснення угоди через онлайн-чат на сервісі

І, де б ви не купували насіння, не забувайте перевіряти сертифікати якості та відсоток сходу, які продавець зобов’язаний надати.

Коли потрібно робити посів? Першими завжди йдуть озимі – їх треба сіяти за два місяці до очікуваних холодів. Навесні настає черга інших культур: кукурудзи, проса, сої, вівса, ячменю та гречки, температура для яких має бути не менше +5°С.

Далі все залежить від кліматичних умов, кількості опадів та якості добрив.

Збирання врожаю є таким же важливим процесом, тут важливо правильно сформувати термін – він має бути не пізніше десяти днів до передбачуваної дати дозрівання. Запізнюватися не можна, оскільки зерно, що дозріло, почне обсипатися, що загрожує великими втратами врожаю.

Після збору останнім та іноді найважливішим стає саме зберігання.

Дотримання мікроклімату у місці зберігання, особливо підтримання рівня вологості та відсутності сторонніх запахів неймовірно важливе.  Для досягнення допустимого відсотка вологості зерно іноді просушують, що допомагає поліпшити показник.

Бажаємо вам якомога меншої кількості втрат, відсутності збитків та гарної посівної.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні