П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачНові правила від «Укрзалізниці»: повернення грошей за квитки і перевезення тварин -...

Нові правила від «Укрзалізниці»: повернення грошей за квитки і перевезення тварин – що змінилося

Этот материал также доступен на русском языке
Наприкінці березня набули чинності нові Правила перевезення пасажирів та багажу залізничним транспортом. Що це означає?

Якщо запізнилися на поїзд

Правила, обов’язкові для пасажирів «Укрзалізниці», було ухвалено ще у 2006 році. Останні зміни до них вносили 2019-го. На сьогодні колишні правила вже не відповідали вимогам пасажирів, тому їх необхідно змінити.

Зокрема, зміни торкнулися повернення вартості квитків:

  •  повернути повну вартість квитка і половину вартості плацкарту тепер можна за шість годин до відправлення поїзда. Раніше повернути гроші за проїзні документи пасажири могли лише за дев’ять годин до відправлення;
  •  повну вартість квитка тепер можна повернути і протягом години після відправлення поїзда (раніше повертали лише 10% його ціни). Зробити це можна лише у залізничній касі. Вартість плацкарту, якщо поїзд пішов, не повертається.

Якщо подорожуєте з пухнастим другом

Уточнено і порядок оплати перевезення тварин. Собак великих порід у наморднику і на повідку можна перевозити в окремому купе. При цьому пасажир зобов’язаний сплатити за усі незайняті місця за повним тарифом. Виняток – лише для пасажирів, які мають пільги, встановлені законодавством України.

Дрібних тварин можна перевозити у спеціальних переносках. Наявність ветеринарних документів для собак, котів, декоративних птахів та інших домашніх улюбленців є обов’язковою.

Оплачується перевезення тварин у пасажирських вагонах за тарифом на перевезення багажу – як за 20 кг.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні