Але неприємностей нашому шлунку можуть завдати навіть нешкідливі, на перший погляд, продукти.
-
БУТЕРБРОД. Бутерброд миттю забезпечує організм великою кількістю жирів та калорій. При цьому він не містить нічого корисного. Якщо ви звикли до бутербродів, то можна спробувати замінити батон на цільнозерновий хліб, а ковбасу – на сир.
-
КАВА. Кава подразнює слизові оболонки нашого організму. При постійному вживанні кави натще може виникнути гастрит. Краще пити каву після повноцінного сніданку.
-
КАША ШВИДКОГО ПРИГОТУВАННЯ. Основна проблема таких каш у тому, що після обробки для отримання продукту швидкого приготування вони значною мірою втрачають свої корисні властивості. Корисні вуглеводи перетворюються на цукри, які додають калорій. А каші із фруктами – як правило, рекламний хід. Якщо там і є сухофрукти, їх мало, що компенсується додаванням ароматизаторів і підсилювачів смаку. Набагато корисніше приготувати звичайну кашу і додати до неї заморожені фрукти, ягоди, сухофрукти.
-
СОЛОДКА ВИПІЧКА. Булочки та інші солодощі викликають швидке підвищення рівня глюкози в крові і посилення вироблення інсуліну. Це створює навантаження на підшлункову залозу. А дріжджі подразнюють стінки шлунку і викликають підвищене газоутворення.
-
ЙОГУРТ. Цей кисломолочний продукт при вживанні натщесерце може збільшити концентрацію шлункового соку. У результаті це може негативно вплинути на роботу системи травлення. Йогурт радять вживати через дві години після основного прийому їжі або перед сном.