Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо не можна їсти натще?

Що не можна їсти натще?

Этот материал также доступен на русском языке
Від того, що ми з'їмо з ранку, залежатиме наше самопочуття, говорять дієтологи. Наприклад, всі знають, що на голодний шлунок не можна їсти жирну їжу, солодощі, свіжі овочі та кислі фрукти, а також страви, щедро приправлені спеціями.

Але неприємностей нашому шлунку можуть завдати навіть нешкідливі, на перший погляд, продукти.

  • БУТЕРБРОД. Бутерброд миттю забезпечує організм великою кількістю жирів та калорій. При цьому він не містить нічого корисного. Якщо ви звикли до бутербродів, то можна спробувати замінити батон на цільнозерновий хліб, а ковбасу – на сир.

  • КАВА. Кава подразнює слизові оболонки нашого організму. При постійному вживанні кави натще може виникнути гастрит. Краще пити каву після повноцінного сніданку.

  • КАША ШВИДКОГО ПРИГОТУВАННЯ. Основна проблема таких каш у тому, що після обробки для отримання продукту швидкого приготування вони значною мірою втрачають свої корисні властивості. Корисні вуглеводи перетворюються на цукри, які додають калорій. А каші із фруктами – як правило, рекламний хід. Якщо там і є сухофрукти, їх мало, що компенсується додаванням ароматизаторів і підсилювачів смаку. Набагато корисніше приготувати звичайну кашу і додати до неї заморожені фрукти, ягоди, сухофрукти.

  • СОЛОДКА ВИПІЧКА. Булочки та інші солодощі викликають швидке підвищення рівня глюкози в крові і посилення вироблення інсуліну. Це створює навантаження на підшлункову залозу. А дріжджі подразнюють стінки шлунку і викликають підвищене газоутворення.

  • ЙОГУРТ. Цей кисломолочний продукт при вживанні натщесерце може збільшити концентрацію шлункового соку. У результаті це може негативно вплинути на роботу системи травлення. Йогурт радять вживати через дві години після основного прийому їжі або перед сном.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні