No menu items!
П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачОбираємо кращі сорти соняшнику під Гранстар

Обираємо кращі сорти соняшнику під Гранстар

Соняшник – популярна культура, яку вирощують не лише великі аграрні підприємства, а і фермери, і одноосібники. Проте землероби іноді нарікають на врожай, особливо страждає врожайність від погодних катаклізмів, бур’янів, шкідників і хвороб.

Звісно, при дотриманні агротехніки і правильному підборі гібридів навіть погода не зможе суттєво вплинути на врожай. Для цього потрібно лише купити насіння соняшника під гранстар, у якого є безліч переваг, про які ми й поговоримо.

Що таке технологія Гранстар?

Простими словами – це обробка посівів гербіцидом Гранстар, який дуже ефективний проти однорічних та багаторічних дводольних бур’янів, які шкодять посівам соняшнику, включаючи: осот, лободу, амброзію та інші.

Саме бур’яни витягують усі поживні мікроелементи і вологу з ґрунту, залишаючи посіви соняшнику без живлення. Як результат – погане зростання, слабке плодоношення, схильність до хвороб. За допомогою технології вирощування гібридів соняшнику під Гранстар вдається уникнути цих проблем.

Технологія Гранстар характеризується:

  • високою ефективністю проти широкого спектра бур’янів;
  • гнучкістю термінів та норм витрати;
  • безпечністю для будь-яких наступних культур у сівозміні та високою селективністю гербіцидів до оброблюваної культури.

Які сорти соняшника не залишать без врожаю?

Що стосується насіння соняшника під Гранстар, то є одна особливість: гібриди повинні мати стійкість до гербіцидів з діючою речовиною трибенурон-метил. Широкий асортимент можна знайти, наприклад, на сайті Агросектор, без насіння ви точно не залишитеся.

  • Популярний гібрид української селекції Равелін ідеально підходить для вирощування у різних кліматичних зонах.
  • Для вирощування у південних областях підійде гібрид Альдазор, він не боїться високих температур і посухи.
  • Гібрид Гранд Адмірал характеризується високою стійкістю проти хвороб соняшника. Його краще вирощувати на півдні у центральних регіонах нашої країни, проте гібрид добре адаптується до будь-яких ґрунтово-кліматичних умов.
  • Субаро рекомендований для вирощування на усій території України.

Звісно, перед вибором насіння, краще детальніше ознайомитися з характеристиками гібридів і зробити правильний вибір, адже сорт – це запорука успіху.

Важливе правило вирощування соняшнику

Хоча не варто забувати і про інші складові вдалого культивування соняшнику. Серед яких не останнє місце займає сівозміна. На жаль, є землероби, які з року в рік засівають одні і ті ж площі соняшником. А так робити не можна.

Гарними попередниками для соняшнику є кукурудза, сорго, озима пшениця. Тому, якщо є можливість, треба чергувати посіви. Не варто висівати соняшник після томатів, рапсу, гороху, сої, тому що у цих рослин спільні хвороби.

Є одне досить важливе правило: соняшник у сівозміні, необхідно повертати на колишнє місце не раніше ніж через 6-8 років.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні