Статті

Консерви є шкідливими чи корисними: що наука думає про консерви

Консервовані продукти часто вважають менш поживними порівняно зі свіжими та замороженими. Це пов’язують із тим, що вони втрачають важливі компоненти під час приготування.

Технологія приготування консервів у промислових умовах передбачає тривалу обробку продуктів за високих температур і під тиском.

Подібна обробка проводиться без доступу кисню і сонячного світла, тому частина вітамінів в консервах все ж таки зберігається, наприклад, вітаміни A, E, K, РР і D. Також залишаються деякі вітаміни групи В, а у рибних консервах – ненасичені жирні кислоти Омега-3.

При цьому треба враховувати, що готова продукція може містити велику кількість солі.

Якщо риба або м’ясо консервується у власному соку, то в консервах немає жодних добавок, окрім солі, цукру та спецій. Якщо ж до складу консервів входить олія, то кількість жирів, найімовірніше, перевищує допустиму для дієтичного харчування. А якщо консерви містять томат, то до їх складу також можуть входити крохмаль та борошно.

Не особливо корисними є і консервовані гриби та овочі, які зазвичай проходять попередню обробку у вигляді смаження або копчення. Це може призвести до утворення в них канцерогенів.

Однозначно сказати, що всі консерви шкідливі або корисні, не можна. Тому при виборі подібних продуктів слід враховувати свій стан здоров’я та протипоказання при лікувальних дієтах.

Новое на сайте

  • Статті

Лікування дарами природи: акація біла – відмінний медонос та універсальний лікарський засіб

Біла акація (робінія звичайна) - листопадне, до 35 м заввишки дерево родини бобових. Цвіте у…

06/05/2024 19:40
  • Статті

Збережіть гармонію: 7 антистресових дієтичних добавок

Сучасне життя сповнене стресів. Робота, сімейні клопоти, суспільні виклики — усе це складно владнати та…

06/05/2024 18:58
  • Статті

Йдемо здавати аналізи: навіщо призначають онкомаркери

Щоб уточнити діагноз, лікарі іноді відправляють пацієнтів здавати онкомаркери. Що це таке і навіщо вони…

06/05/2024 18:34
  • Статті

Готуємо смачно: котлети із субпродуктів – соковиті, смачні та бюджетні

Субпродукти дуже корисні для повноцінного харчування нашого організму. Калорійність субпродуктів невелика, а ось вітамінів та…

06/05/2024 17:56
  • Статті

Як уникнути шахрайства при оформленні кредиту

У світі, де фінансові операції все частіше проводяться онлайн, ризик стати жертвою шахрайства існує завжди,…

06/05/2024 17:19
  • Пенсійна справа
  • Статті

Мінімальна пенсія зросла: чому не збільшився розмір доплати за наднормативний стаж

Редакційна пошта рясніє листами на пенсійні теми: читачів не задовольняє розмір виплат після розрекламованих підвищень,…

06/05/2024 16:53