Статті

Як повинні поєднуватися міжкімнатні двері та ламінат?

На що звернути увагу при виборі ламінату?

Ламінат – покриття для підлоги, яке може похвалитися своєю зносостійкістю і варіативністю. Щоб ламінат ідеально підійшов до приміщення і прослужив не один рік, потрібно вибирати його, враховуючи кілька. Показників.

Перше, що потрібно брати до уваги – це клас зносостійкості ламінату. Від цього залежить його термін придатності та експлуатаційні характеристики.

Існує кілька класів ламінату:

  • Клас 21 — термін експлуатації такого ламінату недовгий, як правило, 4-5 років. Його краще використовувати в приміщеннях, які мало використовуються, наприклад, у коморі або будь-якому іншому підсобному приміщенні.
  • Клас 22 — ламінат такого класу міцніший за попередній, але термін служби у нього також не більше 5 років.
  • Клас 23 — такий ламінат можна використовувати у приміщеннях із підвищеним навантаженням. Наприклад, у вітальні, де може бути багато важких меблів.
  • Ламінат класів 31, 32 та 33 — підходить для комерційного використання, як покриття для підлоги в кафе, ресторанах, офісах.

Також залежно від того, в яку кімнату планується вкласти ламінат, необхідно дізнатися рівень його вологостійкості. Наприклад, на кухню або у ванну кімнату краще купувати ламінат із захистом від вологи, а до спальні або передпокою — звичайний, не переплачуючи за додаткові вдосконалення.

Товщина ламінату також пов’язана з його експлуатаційними характеристиками. Чим товщі ламінатна плита, тим довговічнішою буде підлога. Оптимальна товщина ламінату для житлового приміщення – це 7-8 мм. На тонкому ламінаті з часом з’являться тріщини та пошкодження.

Як поєднувати двері з ламінатом?

Намагаючись створити ідеальне поєднання покриття для підлоги і дверей (https://holz.ua/ru/dveri/vhodnye/vnutrennie), можна використовувати кілька варіантів оформлення, враховуючи якусь одну характеристику, яка має бути основою вашої дизайнерської думки.

  1. Поєднання елементів. Це дизайнерське рішення побудоване на прикладі, який дозволить поєднувати ламінат із дверима. Наприклад, матеріал, з якого виготовлені двері та ламінат, будуть одного кольору, але виконані у різній гамі відтінків. Можна робити підлогу на один тон темніше за двері або навпаки. Можна взагалі використовувати протилежні значення: двері виконати в темному відтінку кольору, а ламінат у найсвітлішому.
  2. Контрастність елементів. Якщо ви хочете окремо підкреслити двері та підлогу в кімнаті, то краще використовувати принцип контрастності. Використовуючи його, ви зможете оформити кімнату в одному стилі, але водночас продемонструвати переваги кожного елемента: окремо двері та окремо ламінат. Для досягнення такого ефекту необхідно вибирати покриття для підлоги і двері, виконані з одного матеріалу, але в зовсім різній колірній гамі. Ідеальне рішення: ламінат у світлих тонах, двері – у темних. Щоб весь ансамбль виглядав гармонійно, дуже важливо плінтус підібрати тон лиштвам.

Новое на сайте

  • Новини

Білий одяг буде як новий: що додати до прального порошку – секрети досвідчених господинь

Одяг білого кольору чудово виглядає, додає урочистості і легкості. Але навіть при акуратному використанні такі…

20/05/2024 23:29
  • Новини

У чому різниця між білими та синіми баклажанами – багато хто навіть не здогадується

Напевно, багато дачників і господинь хоч раз, але ставили перед собою питання, які баклажани краще…

20/05/2024 22:56
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 21 травня

У вівторок, 21 травня, вночі без істотних опадів, вдень у західній частині та місцями на…

20/05/2024 22:27
  • Статті

Інновації в дизайні плитоносок: що нового у 2024 році

Плитоноска — це важлива частина екіпірування для військових, поліцейських та рятувальників. Вона забезпечує захист грудної…

20/05/2024 21:56
  • Новини

​Магнітні бурі на вівторок, 21 травня

Чи варто очікувати геомагнітних хвилювань цього дня?

20/05/2024 21:33
  • Статті

Мало рухаєтеся і віддаєте перевагу дивану? Ваше здоров’я у великій небезпеці

Якщо ви мало рухаєтеся, у вас різко знизилася працездатність і виникли слабкість, сонливість і головний…

20/05/2024 20:34