Статті

Кулінарні засіки: найсмачніші рецепти від читачів

Найцікавіші, найсмачніші, домашні та прості у приготуванні рецепти надсилають нам наші читачі. Всі вони перевірені на практиці, а значить, повторити їх вам не складе труднощів.

Ці страви прикрасять пишне святкове застілля, вишукану романтичну вечерю, традиційний сімейний обід та інші свята.

Котлети з рибної консерви

«Консерви «Сардина в олії» – 1 штука, цибуля – 1 штука, яйця – 2 штуки, манна крупа – 1 склянка, майонез – 2 столові ложки, сіль, панірувальні сухарі та олія – за смаком.

Рибу пом’яти виделкою, всипати манну крупу і перемішати. Потім вмішати дрібно рубану цибулю, яйця, майонез або сметану, сіль за смаком. Можна додати прянощі, кріп, петрушку. Фарш залишити на 20 хвилин для набухання манки. З фаршу сформувати котлети і панувати їх у сухарях. Обсмажити на олії до утворення золотистої скоринки.

Петро Олексійович, Черкаська обл.»

Куряча печінка із салом

«Печень куряча – 300 грамів, сало – 150 грамів, цибуля – 1 штука, манна крупа – 2 столові ложки, яйця – 2 штуки, зелень, сіль та чорний перець – за смаком.

Печінку промити і очистити від плівки. У блендері подрібнити очищену цибулю, потім – печінку і висипати в миску. Сало нарізати невеликими кубами і додати до печінки. У приготовлену суміш влити яйця, поперчити і посолити за смаком. Висипати манку, перемішати і дати постояти 30 хвилин. За бажанням у масу можна додати подрібнену зелень. Приготовлений фарш викласти ложкою, формуючи котлети, на попередньо розігріту з олією сковороду. Обсмажити з двох боків. Котлети перекласти у каструльку, залити на одну третину кип’яченою водою і тушкувати на повільному вогні приблизно 10-15 хвилин.

Людмила Василівна, м. Кропивницький»

Рибний суп на молоці

«Молоко або нежирні вершки – 2 склянки, свіжа або морозива скумбрія – 1 штука, картопля – 4 штуки, середня морква – 1 штука, корінь селери – 1 штука, цибуля – 2 штуки, борошно – 1 столова ложка, фенхель – 1 штука, кріп, сіль та перець – за смаком.

Скумбрію очистити, видалити голову, хвіст і плавці. Філе риби розрізати на частини. Моркву та селеру очистити і порізати тонкою соломкою. Картоплю очистити й розрізати на четвертинки. Фенхель очистити від пошкодженого верхнього листя і порізати м’якоть тонкими скибочками. Цибулю нарізати тонкими кільцями. На середній вогонь поставити каструлю з водою і довести до кипіння. У киплячу воду спочатку викласти моркву з селерою, через 10 хвилин – картоплю і фенхель, ще через 5 хвилин – цибулю. Коли суп буде готовий, додати сире філе скумбрії. Готувати 2-3 хвилини. Наприкінці додати молоко, розмішане з борошном, і подрібнений кріп. Посолити і поперчити. Суп довести до кипіння і зняти з вогню. Накрити кришкою і залишити так на 20 хвилин.

Микола Григорович, м. Миколаїв»

Сало, запечене з гірчицею

«Сало свіже – 1 кілограм, гірчиця – 4 столові ложки, сіль – 1 чайна ложка, спеції для м’яса – 2 чайні ложки, часник – 3 зубчики.

Якщо сало одним великим шматком, розрізати його на 2 частини. Обмазати їх з усіх боків з сіллю та спеціями. Зубчики часнику нарізати на смужки і нашпигувати сало. Зверху обмазати гірчицею. Кожен шматочок загорнути у фольгу і прибрати у холодильник на ніч. Наступного дня шматки сала, не розкриваючи, покласти в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Через 30 хвилин розкрити фольгу і залишити запікатися ще 10-15 хвилин.

Ніна Аркадіївна, Київська обл.»

Горохові кульки

«Відварений горох – 350 грамів, сир – 150 грамів, яйце – 1 штука, цибуля – 1 штука, борошно – 4 склянки, панірувальні сухарі – 3 столові ложки, сіль, зелень, спеції та рослинна олія – за смаком.

Цибулю очистити, дрібно нарізати і з’єднати з гороховим пюре. Отриману масу змішати з подрібненою зеленню, тертим сиром, сіллю, спеціями, яйцем та сухарями. З готового фаршу сформувати кульки, панувати їх у борошні і обсмажити в киплячій олії.

Віра Олександрівна, м. Харків»

Новое на сайте

  • Статті

Збережіть гармонію: 7 антистресових дієтичних добавок

Сучасне життя сповнене стресів. Робота, сімейні клопоти, суспільні виклики — усе це складно владнати та…

06/05/2024 18:58
  • Статті

Йдемо здавати аналізи: навіщо призначають онкомаркери

Щоб уточнити діагноз, лікарі іноді відправляють пацієнтів здавати онкомаркери. Що це таке і навіщо вони…

06/05/2024 18:34
  • Статті

Готуємо смачно: котлети із субпродуктів – соковиті, смачні та бюджетні

Субпродукти дуже корисні для повноцінного харчування нашого організму. Калорійність субпродуктів невелика, а ось вітамінів та…

06/05/2024 17:56
  • Статті

Як уникнути шахрайства при оформленні кредиту

У світі, де фінансові операції все частіше проводяться онлайн, ризик стати жертвою шахрайства існує завжди,…

06/05/2024 17:19
  • Пенсійна справа
  • Статті

Мінімальна пенсія зросла: чому не збільшився розмір доплати за наднормативний стаж

Редакційна пошта рясніє листами на пенсійні теми: читачів не задовольняє розмір виплат після розрекламованих підвищень,…

06/05/2024 16:53
  • Новини

Закон про мобілізацію вимагає уточнення інформації: які є способи оновлення облікових даних

18 травня набуває чинності оновлений закон про мобілізацію.

06/05/2024 15:42