Які корисні для спини та хребта продукти варто включити до свого раціону

Этот материал также доступен на русском языке

диета
Причиною багатьох захворювань опорно-рухового апарату є обмінні порушення в організмі людини, які часто є наслідком неправильного харчування. Що ж слід включити у меню?

Відповідає невролог Володимир Костенко:

«Раджу хоча б два-три рази на тиждень їсти шпинат. Він багатий на кальцій, а до того ж збільшує м’язову масу. У білокачанній та інших видах капусти – броколі, брюссельській, багато волокон, що очищають кишечник і покращують його мікрофлору.

Корисними є риба та морепродукти. Недорогі сорти морської жирної риби – скумбрія, оселедці – добре впливають на нервову систему та м’язову тканину, а мідії та морська капуста багаті на корисні мікроелементи.

На десерт раджу фініки, вони додають енергії: у них багато калію, магнію, кальцію. Джерело мікроелементів – мед і продукти бджільництва. Але їх не можна їсти при схильності до алергії й давати дітям до року.

Корисні ягоди – чорниця, малина, а особливо лохина. Її не дарма називають королевою ягід, адже вона містить рідкісні мікроелементи: селен, магній, марганець, цинк, а також вітамін К. Вони сприяють міцності кісток та зв’язок.

Їжу корисно готувати зі спецією куркумою або приправою карі, в яку входить куркумін. Ця речовина має неймовірний протизапальний ефект».

За матеріалами fakty.ua

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?