П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЧому заїдає серцевина замка?

Чому заїдає серцевина замка?

Этот материал также доступен на русском языке
Рано чи пізно кожен господар зіштовхується з тим, що починає або заїдати замок, або він взагалі не відкривається. У циліндрових врізних замках, як правило, причина полягає у несправності серцевини.

Найчастіше це свідчить про те, що варто купити личинку замка вхідних дверей та замінити нею стару. В даній статті розберемо що може привести до подібного сценарію, що робити у випадках, коли ключ застряг у личинці, та які заходів вжити, щоб уберегти замок від заїдання в найбільш негодящий момент.

Причини заїдання серцевини замка

Заїдання серцевини в замку – це одна з найпоширеніших проблем, з якою стикаються власники врізних замикаючих пристроїв із циліндровим механізмом. Відкрити двері ключем у такому випадку стане проблемою. Всупереч тому, що причин, коли циліндр може заклинити, чимало, вони всі ведуть до того самого результату – замок не відкривається. Щоб зрозуміти, чому він заїдає, необхідно розібратися в корені заїдання серцевини замка. Це може статися через кілька основних аспектів. Розглянемо найбільш розповсюджені.

По-перше, замок і серцевина в ньому можуть бути пошкоджені або зношені через тривале використання. Саме тому більшість спеціалістів радять робити вибір на користь личинок середнього та преміумсегменту. Такі моделі виготовляються із міцних та надійних матеріалів. До того ж їхнє виробництво більш технологічне, що дозволяє працювати серцевині без ламання максимально довгий термін.

По-друге, замок може бути пошкоджений через неправильне встановлення або невірне обслуговування. Так, після монтажу все може працювати як треба. Проте з часом якщо майстер зробив щось не так, це призведе до того, що личинка вийде з ладу раніше, аніж заявляє виробник.

По-третє, замок може бути пошкоджений через проникнення вологи чи пилу. Далеко не всі серцевини призначені для роботи при важких кліматичних умовах. На це потрібно зважати при виборі. Якщо звичайну бюджетну личинку поставити у замок на хвіртці, яка розташована на вулиці, то зрозуміло, що довго вона працювати не зможе. Потрібна модель, характеристик якої забезпечать безперебійну роботу саме за таких умов.

По-четверте, причиною заїдання серцевини замка може бути неправильне положення ключа. Якщо він не підходить за розміром або не вставлений правильно, замок може заклинити. У такому випадку необхідно перевірити правильність вставки ключа та при необхідності замінити його.

По-п’яте, заїдання циліндра замка може бути викликане застосуванням неправильної сили під час відкриття замка. Не потрібно зайве тиснути на ключ. Відкривання повинно проходити гладко і плавно.

Що робити, якщо застрягне ключ

Якщо ключ застряг у личинці замка своїм ключем – головне не панікуйте! Попри те, що це може здатися проблемою, яка не вирішується, є кілька простих способів вирішення. Спробуйте ще раз просто витягнути ключ. Можливо, він застряг через прилипання до серцевини чи до іншого предмета і через це є утруднення в його провертанні. По-друге, спробуйте використовувати магніт або палицю для допомоги у витягуванні ключа.

По-третє, якщо Ви все ж не можете витягнути ключ самостійно, зверніться за допомогою до професійного майстра компанії Svitzamkiv. Це можна зробити за телефонами 050 074 13 30, 067 624 64 00. Вам підкажуть та запропонують швидке та якісне розв’язання даної проблеми. Таким чином, Ви можете бути впевнені, що у критичній ситуації є до кого звернутися за допомогою.

Профілактичні заходи – як уберегти замок від заїдання

Кожен покупець повинен розуміти, що навіть найнадійніші замки можуть заїдати й переставати працювати правильно. Щоб уникнути таких проблем, необхідно вживати профілактичних заходів.

Перше, що потрібно зробити, це перевірити замок на наявність фізичних пошкоджень. Якщо Ви помітили будь-які проблеми, необхідно звернутися до професійного майстра з ремонту замків. Він зможе перевірити його і за необхідності провести необхідні ремонтні роботи.

Також необхідно регулярно проводити профілактичне обслуговування замка. Це допоможе запобігти заїданню та продовжити термін служби замикаючого пристрою. Насамперед мова про те, щоб час від часу змащувати рухомі механізми. Варто звісно ж розуміти як правильно використовувати замок. Не варто докладати занадто великого зусилля при відкриванні та закриванні, щоб уникнути пошкодження деталей.

Загалом, якщо у Вас виникне потреба у заміні старого чи купівлі нового замка або серцевини, у пригоді стане великий асортимент у каталозі “Світ замків”. Професійна команда підтримки допоможе обрати потрібну модель саме для Вашого випадку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні