Як правило, кількість корисних бактерій зменшується, а шкідливих збільшується, що призводить до збоїв у роботі ШКТ.
На допомогу в лікуванні приходить і фітотерапія.
НАСТІЙ ЗБОРУ
Взяти по 1 чайній ложці трави золототисячника, шавлії лікарської та ромашки аптечної. Суміш заварити 200 мл окропу, настояти 40 хвилин в теплому місці, процідити. Приймати по 1 столовій ложці кожні 2 години приблизно 8 разів на день протягом 1-2 місяців. Потім можна приймати настій 2-3 рази на день до одужання. При цьому дотримуватися дієти, призначеної лікарем при дисбактеріозі. Цей настій виліковує також коліт та інші шлунково-кишкові захворювання.
НАСТІЙ ЗБОРУ
Взяти по 1 столовій ложці трави шавлії лікарської та звіробою продірявленого, квіток ромашки та календули (нагідки). Подрібнену суміш залити 200 мл води, довести до кипіння на водяній бані, настояти до охолодження і процідити. Дорослим приймати по 1-2 столові ложки 4 рази на день.
ВІДВАР СПОРИШУ
1 столову ложку подрібненої трави споришу залити 200 мл води, довести до кипіння і кип’ятити на слабкому вогні 10 хвилин, настояти 30 хвилин, процідити. Пити по 50 мл 4 рази на день з медом за смаком. Увага! Протипоказаний хворим на тромбофлебіт. Має сильну кровозгортальну дію.
ВІДВАР ЗБОРУ
Взяти по 50 г трави звіробою продірявленого і деревію звичайного, коріння горця зміїного (ракові шийки) і перстачу прямостоячого, плодів чорниці та суцвіть вільхи. 2 столові ложки подрібненої суміші залити 400 мл окропу і прокип’ятити 5 хвилин. Настояти в термосі 1,5 години. Пити по 100 мл 3 рази на день.
З книги Віктора Чернишова «Шлях до довголіття»
Уряд вирішив підвищити фінансову допомогу сім'ям загиблих захисників.
Стало відомо, якими погодними умовами будуть у перший зимовий місяць. Чого чекати.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…