No menu items!
Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яУ гармонії з природою: як вживання хлорофілу підтримує здоров’я

У гармонії з природою: як вживання хлорофілу підтримує здоров’я

Зелені рослини не тільки дарують красу, але й приносять користь для здоров’я людей. У їх складі є хлорофіл, який надає рослинам зеленого кольору та відповідає за їх живлення шляхом перероблення вуглекислого газу.

Останнім часом хлорофіл у рідкій формі став досить популярною добавкою в раціоні адептів принципів здорового життя та харчування. Його додають в їжу, воду і навіть косметику. Розглянемо. в чому ж перевага вживання хлорофілу та які основні показання до цього.

Все, що варто знати про хлорофіл

Отже, хлорофілом називається спеціальний пігмент, який відповідає за забарвлення рослин. Завдяки взаємодії з сонячними променями він дозволяє продукувати органічні речовини. Він став належати до категорії суперфудів, оскільки його молекули схожі з геном гемоглобіну.

Хлорофіл є обов’язковою складовою шпинату, пряної та листової зелені. Велика його кількість міститься у морських водоростях, паростках ячменю та пшениці. Можна отримувати хлорофіл з зелених сортів капусти, гороху та квасолі. Але варто зрозуміти, що навіть щоденне споживання таких продуктів не покриває необхідну терапевтичну або оздоровлюючу дозу хлорофілу для організму людини. Також не слід забувати, що заморожування подібних продуктів призводить до скорочення вмісту компонента на 15-45%.

В таких випадках на допомогу приходять спеціальні добавки, в складі яких є хлорофіл. Зазвичай діючою речовиною виступає водорозчинний хлорофілін, який отримується шляхом екстракції хлорофілу з люцерни. Окрім цього, ця рослина містить чималу кількість вітамінів та мінералів, які важливі для повноцінного здорового стану людини. Така добавка зазвичай добре засвоюється в організмі людини.

Користь хлорофілу для здоров’я людини

Вживати хлорофіл — ідеальне рішення для тих, хто піклується про своє здоров’я. Численні дослідження встановили, що вживання добавки з хлорофіліном добре впливає на загальне самопочуття, а також дозволяє позбутися різних шкірних та інших захворювань. Чимало людей вживають добавку з метою схуднення. Втім, вчені ще не довели стовідсоткової ефективності в цьому аспекті.

Серед найпоширеніших переваг вживання хлорофілу:

  • ефективна профілактика онкологічних захворювань — численні дослідження на гризунах дозволили вченим дійти висновку, що ця речовина зменшує виникнення в організмі ракових клітин;
  • лікування акне та інших шкірних захворювань;
  • антиоксидантний ефект;
  • стимулювання імунної системи;
  • детоксикація крові;
  • очищення кишківника та проблем із травленням;
  • позбавлення від неприємних запахів;
  • усунення грибка в організмі;
  • м’який сечогінний ефект;
  • зменшення кількості поту, в тому числі й при активних спортивних тренуваннях;
  • покращення якості шкіри та нормалізація pH-балансу;
  • стимуляція синтезу колагену;
  • зміцнення зв’язок та сухожиль, що призводить до покращення стану хрящової тканини суглобів.

Особливу користь вживання хлорофілу приносить жінкам. Бажано вживати добавку після закінчення менструації. Також завдяки корисному складу тривалий курс прийому хлорофілу дозволяє значно знизити неприємні симптоми ПМС. Показаний він до вживання і при клімаксі.

Як правильно вживати хлорофіл?

Загалом чітких обмежень щодо часу прийому добавки немає. Втім багато фахівців вважають, що найбільшу ефективність вона має при вживанні вранці натщесерце за пів години до прийому їжі. Інструкції щодо дозування можуть трохи відрізнятись залежно від виробника. Загалом речовину варто розчинити у теплій воді.

При вживанні хлорофілу треба зменшити кількість поїдання цитрусових, яблук, моркви та інжиру. Інакше може виникнути ризик пігментації чи подразнень шкіри, оскільки в них містять речовини, які підвищують чутливість шкіри до ультрафіолету. Також краще не поєднувати хлорофіл з антибіотиками або ретиноїдами.

HTTPS://VITAWORLD.COM.UA/

Протипоказань до вживання добавок з хлорофілом немає. Але приймати їх вагітним жінкам та дітям до 14 років можна лише після консультації з лікарем. Побічних ефектів вживання хлорофілу не викликає. Втім, тривале передозування може призвести до діареї, а також кропив’янки (при поєднанні хлорофілу з фотосенсибілізуючими препаратами).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні