Чи відповідає це твердження насправді, розповідає лікар-дієтолог Олексій Парамонов:
«У дорогих європейських сирах використовують окультурені види дикої плісняви. Очевидно, дика пліснява сама по собі шкоди не завдасть.
Інша річ, якщо вона пошкодила м’які та напівтверді сири: можливо, вона прийшла не сама, а зі шкідливими бактеріями.
Наприклад, нещодавно в Італії був великий спалах дуже неприємної інфекції, – лістеріозу, що поширилася з культурним пліснявим сиром «Горгонзола», умови зберігання та виробництва якого були порушені.
Щодо твердих сирів, то їх цілком можна обрізати «в межах здорової тканини» і їсти: бактерії в них розмножуватися не можуть».
Порада
Майте на увазі, невелика порція будь-яких горіхів, з’їдених щодня, допомагає знизити рівень холестерину в крові.
6 травня в Україні святкують День піхоти Збройних сил України та Міжнародний день без дієт.…
Кожна господиня завжди у пошуку цікавих та смачних рецептів. Сьогодні розповідаємо, як приготувати закуску, яку…
Усі ми знаємо, що для хорошого врожаю будь-яку культуру потрібно удобрювати. Стосується це і цибулі.…
У понеділок, 6 травня, вночі без істотних опадів, удень у північних та західних областях пройдуть…
Чи будуть цього дня геомагнітні хвилювання?
Усі зміни, які назрівали за попередні два тижні, тепер стають очевидними. Ефективними є будь-які починання…