Статті

Чи можна їсти сир, на якому з’явилася пліснява?

Чи відповідає це твердження насправді, розповідає лікар-дієтолог Олексій Парамонов:

«У дорогих європейських сирах використовують окультурені види дикої плісняви. Очевидно, дика пліснява сама по собі шкоди не завдасть.

Інша річ, якщо вона пошкодила м’які та напівтверді сири: можливо, вона прийшла не сама, а зі шкідливими бактеріями.

Наприклад, нещодавно в Італії був великий спалах дуже неприємної інфекції, – лістеріозу, що поширилася з культурним пліснявим сиром «Горгонзола», умови зберігання та виробництва якого були порушені.

Щодо твердих сирів, то їх цілком можна обрізати «в межах здорової тканини» і їсти: бактерії в них розмножуватися не можуть».

Порада

Майте на увазі, невелика порція будь-яких горіхів, з’їдених щодня, допомагає знизити рівень холестерину в крові.

Новое на сайте

  • Новини
  • Різне

Свята та народні прикмети 6 травня – що не можна робити у Світлий понеділок

6 травня в Україні святкують День піхоти Збройних сил України та Міжнародний день без дієт.…

06/05/2024 06:30
  • Новини

Цю закуску варто приготувати: вона розлітається першою зі столу – швидкий та оригінальний рецепт

Кожна господиня завжди у пошуку цікавих та смачних рецептів. Сьогодні розповідаємо, як приготувати закуску, яку…

06/05/2024 05:27
  • Новини

Не вносьте ці добрива на грядки з цибулею: самі залишите себе без урожаю

Усі ми знаємо, що для хорошого врожаю будь-яку культуру потрібно удобрювати. Стосується це і цибулі.…

05/05/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 6 травня

У понеділок, 6 травня, вночі без істотних опадів, удень у північних та західних областях пройдуть…

05/05/2024 21:55
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 6 травня

Чи будуть цього дня геомагнітні хвилювання?

05/05/2024 20:56
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 травня: час ухвалення відповідальних рішень

Усі зміни, які назрівали за попередні два тижні, тепер стають очевидними. Ефективними є будь-які починання…

05/05/2024 19:59