Чи відповідає це твердження насправді, розповідає лікар-дієтолог Олексій Парамонов:
«У дорогих європейських сирах використовують окультурені види дикої плісняви. Очевидно, дика пліснява сама по собі шкоди не завдасть.
Інша річ, якщо вона пошкодила м’які та напівтверді сири: можливо, вона прийшла не сама, а зі шкідливими бактеріями.
Наприклад, нещодавно в Італії був великий спалах дуже неприємної інфекції, – лістеріозу, що поширилася з культурним пліснявим сиром «Горгонзола», умови зберігання та виробництва якого були порушені.
Щодо твердих сирів, то їх цілком можна обрізати «в межах здорової тканини» і їсти: бактерії в них розмножуватися не можуть».
Порада
Майте на увазі, невелика порція будь-яких горіхів, з’їдених щодня, допомагає знизити рівень холестерину в крові.
Рецепт найсмачнішої паски – великодня випічка виходить просто неповторною і неймовірно смачною. Готувати - одне…
Від півонії на вашій ділянці будете в захваті не лише ви, а й ваші сусіди.…
8 квітня очікується мокрий сніг місцями у західних та північних областях.
Як вплине на нас збуджений стан магнітосфери Землі?
Тепловізори використовуються в різних сферах — від полювання та охорони до будівництва й промислової діагностики.…
Люди, схильні до нестабільного артеріального тиску, особливо часто страждають від перепадів погоди, впливу магнітних бур…