Чи відповідає це твердження насправді, розповідає лікар-дієтолог Олексій Парамонов:
«У дорогих європейських сирах використовують окультурені види дикої плісняви. Очевидно, дика пліснява сама по собі шкоди не завдасть.
Інша річ, якщо вона пошкодила м’які та напівтверді сири: можливо, вона прийшла не сама, а зі шкідливими бактеріями.
Наприклад, нещодавно в Італії був великий спалах дуже неприємної інфекції, – лістеріозу, що поширилася з культурним пліснявим сиром «Горгонзола», умови зберігання та виробництва якого були порушені.
Щодо твердих сирів, то їх цілком можна обрізати «в межах здорової тканини» і їсти: бактерії в них розмножуватися не можуть».
Порада
Майте на увазі, невелика порція будь-яких горіхів, з’їдених щодня, допомагає знизити рівень холестерину в крові.
Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…
Цей брауні — справжній порятунок для тих, хто хоче чогось солодкого просто зараз. Не потрібні…