Пекарським папером вистилають листи або форми, щоб страва не прилипла до їхньої поверхні, а посуд не довелося довго мити. На ній зручно розкачувати тонке ламке тісто, перекладати виріб на деко. Між її листами краще розкачувати окремі пісочного тіста.
Крім того, на пекарському папері зручно розігрівати продукти в мікрохвильовій печі, загортають їжу, прокладати між продуктами при заморожуванні. Через нерозуміння, чому випічка іноді прилипає до паперу для випічки, деякі господині відмовляються від його використання.
1. Не змащуйте пергамент маслом перед випіканням борошняних виробів. Тільки пергамент, покритий силіконом, не треба змащувати.
2. Тісто може прилипати, коли точно не дотримуватися рецепту, наприклад, нестача борошна робить тісто більш вологим, а значить і більш липким.
3. Ви використовуєте неякісний пергамент, який, навіть змащений товстим шаром жиру, розтріскається і прилипне до пирога.
4. Неправильний температурний режим. Слідкуйте за градусами у процесі випікання і не давайте випічці пригоріти.
Якщо пергамент все ж таки не знімається, покладіть ще гарячий пиріг на рівну поверхню, застелену чистим вологим рушником. Накрити зверху сухим рушником і залишити так на двадцять хвилин. Потім без будь-яких зусиль відокремте пергамент.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…