Фітонциди допомагають знищувати хвороботворні бактерії, зміцнювати судини і стимулювати імунну систему організму.
Але, на жаль, усім ці овочі їсти не можна – існують протипоказання.
- 
У тих, хто схильний до полінозу, можуть виникати алергічні реакції. 
- 
Зустрічається непереносимість цибулі: вона виникає, коли організм неспроможний переробляти вуглевод фукозу, що міститься в цибулі. Після його вживання виникають здуття, неприємні симптоми нетравлення. До речі, гіперчутливість до часнику буває набагато рідше, ніж, наприклад, до молока, морепродуктів, арахісу або яєць. 
- 
Цибуля і часник протипоказані при захворюваннях шлунково-кишкового тракту – гастритах, виразках, холециститі, панкреатитах. Якщо в шлунково-кишковому тракті є подразнення або запалення, сильнодіючі компоненти овочів спровокують загострення. 
 
							 
											







