П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаЗдоров'яКому не можна їсти цибулю і часник?

Кому не можна їсти цибулю і часник?

Этот материал также доступен на русском языке
Часник і цибуля завжди вважалися універсальними засобами від багатьох хвороб. Фітонциди, що входять до складу цих продуктів, – це природні антибіотики.

Фітонциди допомагають знищувати хвороботворні бактерії, зміцнювати судини і стимулювати імунну систему організму.

Але, на жаль, усім ці овочі їсти не можна – існують протипоказання.

  • У тих, хто схильний до полінозу, можуть виникати алергічні реакції.

  • Зустрічається непереносимість цибулі: вона виникає, коли організм неспроможний переробляти вуглевод фукозу, що міститься в цибулі. Після його вживання виникають здуття, неприємні симптоми нетравлення. До речі, гіперчутливість до часнику буває набагато рідше, ніж, наприклад, до молока, морепродуктів, арахісу або яєць.

  • Цибуля і часник протипоказані при захворюваннях шлунково-кишкового тракту – гастритах, виразках, холециститі, панкреатитах. Якщо в шлунково-кишковому тракті є подразнення або запалення, сильнодіючі компоненти овочів спровокують загострення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні