Такі вимоги розроблено відповідно до рекомендацій Євросоюзу, розповіли у Міністерстві аграрної політики та продовольства.
До класу А належатимуть лише яйця з чистою, неушкодженою шкаралупою та малорухомим жовтком без чіткого контуру.
Ці яйця розділять за вагою:
- «XL» («дуже великі») – 73 г і більше;
- «L» («великі») – 63 г і більше, проте менше 73 г;
- «М» («середні») – 53 г і більше, проте менше 63 г;
- «S» («малі») – менше 53 г.
Решта яєць, що не відповідають вищезазначеним параметрам, будуть автоматично відноситися до категорії В. Найдорожчими будуть яйця класу А розміру XL, а найдешевше покупцям обійдеться товар класу В.
Незабаром, як прогнозують експерти Українського клубу аграрного бізнесу, яйця подешевшають. Це пов’язано з весняним потеплінням і збільшенням поголів’я курей.
До Великодня вартість популярного продукту знизиться на 10-15%. А після свят ціна зменшиться ще на 35-40%.