Спробуйте покласти нут замість рису. Нут містить величезну кількість калію та кальцію, тому чудово впливає на кістки, м’язи, серце, судини та зуби. Особливо корисний нут людям з проблемною щитовидкою і тим, хто схильний до ризику новоутворень.
Рекомендується замінювати будь-які крупи нутом при анемії, нервовому виснаженні, підвищеному холестерині, проблемах із жовчовивідними шляхами. Крім того, нут містить білок із життєво необхідними амінокислотами, тому плов на його основі краще робити вегетаріанський або зі зменшеною кількістю м’яса.
1. Дайте воску затвердіти, візьміть гострий ніж і обережно видаліть його.
2. На жирну пляму від воску покладіть паперовий рушник і пропрасуйте праскою або нагрійте феном. Проведіть таку процедуру 3-4 рази, змінюючи серветки.
3. Якщо пляма залишилася на одязі з бавовни або делікатних тканин, а також на куртці, її можна видалити спиртом: змочити тампон ватний і акуратно нанести його на пляму на 20 хвилин.
Через можливі перебої з водопостачанням рекомендується завжди мати в домі запас води – як технічної, так і питної. Її треба зберігати у закритій тарі.
Якщо води немає, можна набрати її в бюветі, колодязях або взяти в пунктах розливу (за необхідності їх організовує місцева влада).
Щоб знезаразити воду для пиття, її радять кип’ятити щонайменше 10 хвилин. Дати відстоятися і перелити в інший посуд без осаду.
По можливості бажано очистити воду фільтром.
При кашлі приготуйте порошок із трав та цукру:
Приймайте по половині чайної ложки двічі на день.
Нас чекає холодна ніч і відносно м’який день. Подробиці прогнозу погоди на середу.
Потужний спалах на Сонці та ймовірність нових бур. Якою буде космічна погода у середу?
Хто може отримати соціальну пенсію та як її оформити? Детальні умови й розміри виплат.
Чому шерсть собак, що проживають у Чорнобильській зони, раптом набула характерного небесного кольору? Вчені пояснили…
Коли знову запрацює фінансова підтримка ООН? Пояснення щодо програми грошової допомоги літнім людям, які знаходяться…
Готувати такі вареники – суцільне задоволення. Але важливо знати деякі тонкощі і страва буде найсмачнішою.