Велика кількість вуглеводів міститься в молочних продуктах, хлібі, макаронах, фруктах, овочах, горіхах, бобових та солодощах.
Складаються вуглеводи з клітковини, крохмалю та цукру і бувають двох видів – швидкі та повільні.
Швидкі вуглеводи наш організм легко розщеплює, і вони швидко підвищують рівень цукру в крові. До них належать цукор та будь-які інші підсолоджувачі, випічка, соки та газовані напої.
Для розщеплення повільних вуглеводів організму потрібно більше часу, і рівень цукру в крові підвищується повільніше. До повільних вуглеводів належать цільнозерновий хліб та макарони, квасоля, картопля та інші овочі. Вони містять найкорисніший вуглевод – клітковину, яка не тільки корисна для серця, але й підтримує «правильний» рівень цукру в крові. Крім того, споживання клітковини відчутно знижує вміст поганого холестерину.
Через їх відсутність або брак можуть виникати запори, а для отримання енергії організм використовуватиме білки, які є будівельним матеріалом для організму. А якщо використовувати білки як джерело енергії, то на підтримку здоров’я кліток їх може не вистачити.
Благодійна організація допомагає жителям України, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…
17 травня в Україні відзначають Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства. Православні вшановують пам'ять апостола…
Зазвичай на приготування салату потрібно витратити достатню кількість часу та фінансів. Але сьогодні пропонуємо вам…
Турбота про дитину — це, мабуть, один із найважливіших обов'язків батьків. Вони повинні опікуватися, навчати,…
Якщо ви бажаєте завжди мати актуальний вигляд, досить обрати одну з цих стрижок. Яким буде…
Більшість сортів та гібридів томату сильно гілкуються і утворюють велику кількість бічних пагонів, які називають…