Статті

Які спеції використати для приготування супу?

Основні приправи для супу – сіль та перець.

Без цих спецій супів практично немає. Про солі можна сказати тільки одне — слід бути обережними. Особливо коли її додають до супів, інгредієнти яких вже були раніше посолені. Наприклад, солоні огірки в солянці чи розсольнику, копченості в супі з сочевиці чи гороху і, знову ж таки, солянці.

РИБНИЙ СУП

Для рибного супу (юшки) використовуйте корінь та зелень петрушки, чорний та запашний перець горошком, лавровий лист. Можна додати лимонний сік, щоб додати приємну кислинку і яскраву родзинку страві. Додають також коріандр, гвоздику (тільки не переборщіть), мускатний горіх, розмарин, естрагон, пастернак, приправу з білого коріння.

КУРЯЧИЙ СУП

Підійде універсальна приправа «Для супу», червоний та чорний перець, селера, приправа з білих коренів з кропом. Петрушка, чебрець та естрагон додадуть пряно-пікантний, злегка терпкий смак. Додають до курячого супу також гвоздику. А щоб суп вийшов більш золотистим, можна додати трохи куркуми. Не забувайте і про лавровий лист – він ідеально підійде практично до всіх супів.

ГРИБНИЙ СУП

При приготуванні грибного супу спеції потрібно додавати у невеликій кількості, щоб не перебити смак грибів. Можна додати чорний перець та лавровий лист, часник. Хорошими будуть і пряні сушені трави, наприклад, розмарин або чебрець. Якщо подаєте суп холодним, додайте трохи орегано. Можна додати кінзу та кріп, зелену цибулю та петрушку. Добре підійде кайєнський перець, кмин.

ГОРОХОВИЙ СУП

Цей суп часто готують з м’ясними копченостями, і це ідеальне поєднання. Якщо готуєте суп без копченого м’яса, то додайте копчену паприку – солодку (для ніжнішого смаку), або гостру (для пікантного смаку). Зерна гірчиці збагатять смак та аромат, а кумін зробить суп пряним. Можна додати і кінзу у свіжому або сухому вигляді – прямо в тарілку із супом. Куркума чудово відтінить смак горохового супу, а червоний перець чилі додасть пікантності. Відмінно підійдуть імбир та часник.

ХАРЧО

Знаменита приправа «Хмелі-сунелі» добре підійде до харчо, а також тклапі (висушене пюре з м’якоті аличі). Хороше поєднання виходить і з базиліком, зеленню та коренем петрушки, шафраном імеритинським, лавровим листом, часником та цибулею. Обов’язково додайте чорний та червоний перець.

 

Новое на сайте

  • Статті

Наскільки корисні ванни для ніг перед сном: у яких випадках їх приймати

Багато літніх людей помічають, що ввечері ноги стають важкими, з'являється втома і ниючий біль. У…

20/05/2025 18:51
  • Новини

Огірки будуть плодоносити все літо – ось що радять зробити досвідчені дачники

Якщо ви хочете, щоб ваші огірки плодоносили все літо, постарайтеся забезпечити їм догляд. Нічого складного…

20/05/2025 17:46
  • Новини

Соус з кропу – незамінна добавка до салатів та м’яса

Cоус з кропу – універсальна домашня заготівля. Її можна використовувати одразу, можна зберігати тривалий час…

20/05/2025 17:06
  • Статті

Як відновити втрачені документи на житло

Якщо документ про право власності на житло втрачено або пошкоджено, наприклад, через війну, потрібно оформити…

20/05/2025 16:25
  • Новини

Рішення прийнято: деяким пенсіонерам готують одноразову допомогу у сумі 4000 гривень

Деяким пенсіонерам в Україні виплатять одноразову грошову допомогу від 2500 до 4000 гривень. Але є…

20/05/2025 15:42
  • Новини

Томати збиратимете відрами: потрібно полити їх простим розчином під корінь

Хочете отримати хороший урожай томатів? Потрібно просто поливати їх правильним розчином. Приготувати його дуже просто.

20/05/2025 15:01