Відповідає лікарка Вікторія Савицька:
«Найбільша кількість цінних речовин міститься у шкірці плодів. Тому її обов’язково потрібно використовувати для харчування.
У жодному разі не зрізайте з лимонів шкірку під тим приводом, що вона дає гіркуватість.
До речі, лимон не можна класти у заварений окропом чай. Під впливом високих температур вітамін С руйнується, тому набагато доречніше кинути лимон у теплий напій перед тим, як збираєтеся його пити, а щоб чай набрався кислинки, просто вичавіть лимон і тільки потім покладіть у чашку.
Не слід також викидати шкірку мандаринів та апельсинів – краще заварюйте її у чаї для аромату, але, знову ж таки, пам’ятайте, що заливати її окропом не можна. Краще настоювати такий напій у термосі протягом годин 5-6.
ВАЖЛИВО! Будь-які цитрусові треба добре промивати теплою водою перед використанням.
Нагадємо, раніше ми розповідали, як правильно вибирати цитрусові.
Незабаром українцям почнуть нараховувати по 2000 гривень. Хто саме може отримати грошову допомогу та як…
Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2026 рік із рекордними видатками, серед яких пріоритетом залишається…
Український продюсер та телеведучий Ігор Кондратюк відкрито розповів про розмір своєї пенсії й поділився, за…
Оплата нижча від мінімальної. Чи мають право знижувати “мінімалку” та що говорить про це трудове…
Пиріжки з квашеною капустою - один із найулюбленіших домашніх варіантів випічки. Але є простий спосіб…
У сучасному ритмі життя, коли щоденне жонглювання роботою, доглядом за дітьми та домашніми справами вимагає…