Відповідає лікарка Вікторія Савицька:
«Найбільша кількість цінних речовин міститься у шкірці плодів. Тому її обов’язково потрібно використовувати для харчування.
У жодному разі не зрізайте з лимонів шкірку під тим приводом, що вона дає гіркуватість.
До речі, лимон не можна класти у заварений окропом чай. Під впливом високих температур вітамін С руйнується, тому набагато доречніше кинути лимон у теплий напій перед тим, як збираєтеся його пити, а щоб чай набрався кислинки, просто вичавіть лимон і тільки потім покладіть у чашку.
Не слід також викидати шкірку мандаринів та апельсинів – краще заварюйте її у чаї для аромату, але, знову ж таки, пам’ятайте, що заливати її окропом не можна. Краще настоювати такий напій у термосі протягом годин 5-6.
ВАЖЛИВО! Будь-які цитрусові треба добре промивати теплою водою перед використанням.
Нагадємо, раніше ми розповідали, як правильно вибирати цитрусові.
Ветерани війни мають особливі умови для виходу на пенсію. Дізнайтеся, у скільки років можуть оформити…
В Україні продовжують діяти програми підтримки громадян, які використовують тверде паливо для опалення. У 2025…
З початку 2026 року тисячі пенсіонерів можуть залишитися без виплат, якщо не виконають жодної важливої…
Втомилися чекати на платіжки за газ до кінця місяця? Нафтогаз пропонує перейти на новий формат…
Поранення та тяжкий психологічний стан можуть заважати військовому пройти військово-лікарську комісію. Що робити рідним, якщо…
Яскравий різнобарвний болгарський перець не просто прикрашає страви, а працює як натуральні ліки. Дізнайтеся, чим…