Відповідає лікарка Вікторія Савицька:
«Найбільша кількість цінних речовин міститься у шкірці плодів. Тому її обов’язково потрібно використовувати для харчування.
У жодному разі не зрізайте з лимонів шкірку під тим приводом, що вона дає гіркуватість.
До речі, лимон не можна класти у заварений окропом чай. Під впливом високих температур вітамін С руйнується, тому набагато доречніше кинути лимон у теплий напій перед тим, як збираєтеся його пити, а щоб чай набрався кислинки, просто вичавіть лимон і тільки потім покладіть у чашку.
Не слід також викидати шкірку мандаринів та апельсинів – краще заварюйте її у чаї для аромату, але, знову ж таки, пам’ятайте, що заливати її окропом не можна. Краще настоювати такий напій у термосі протягом годин 5-6.
ВАЖЛИВО! Будь-які цитрусові треба добре промивати теплою водою перед використанням.
Нагадємо, раніше ми розповідали, як правильно вибирати цитрусові.
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…