П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому лимони потрібно вживати разом зі шкіркою?

Чому лимони потрібно вживати разом зі шкіркою?

Этот материал также доступен на русском языке
Вважається, що саме м'якоть лимона - джерело вітаміну С, що бореться із застудними захворюваннями. Однак максимальна його концентрація знаходиться в шкірці, тому її потрібно додавати в напої та страви, якщо ви хочете швидше перемогти недугу.

Відповідає лікарка Вікторія Савицька:

«Найбільша кількість цінних речовин міститься у шкірці плодів. Тому її обов’язково потрібно використовувати для харчування.

У жодному разі не зрізайте з лимонів шкірку під тим приводом, що вона дає гіркуватість.

До речі, лимон не можна класти у заварений окропом чай. Під впливом високих температур вітамін С руйнується, тому набагато доречніше кинути лимон у теплий напій перед тим, як збираєтеся його пити, а щоб чай набрався кислинки, просто вичавіть лимон і тільки потім покладіть у чашку.

Не слід також викидати шкірку мандаринів та апельсинів – краще заварюйте її у чаї для аромату, але, знову ж таки, пам’ятайте, що заливати її окропом не можна. Краще настоювати такий напій у термосі протягом годин 5-6.

ВАЖЛИВО! Будь-які цитрусові треба добре промивати теплою водою перед використанням.

Нагадємо, раніше ми розповідали, як правильно вибирати цитрусові.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні