Наприклад, в ній мало клітковини, що важливо при деяких захворюваннях, вона обволікає стінки шлунку, не викликає спазмів і легко засвоюється. Не викликає газоутворення. У манці містяться вітаміни групи В, РР, калій, залізо. Але, мабуть, на цьому її корисні властивості закінчуються.
Багато які дієтологи вважають манну кашу «порожньою» – за вмістом різноманітних речовин вона програє багатьом іншим крупам. При цьому манка дуже калорійна і сприяє непомітному набору ваги. Від манної каші швидше виникає відчуття голоду. Також у манці міститься фітин. У його складі багато фосфору, який не дає кальцію надходити у кров, що може спричинити захворювання кісток.
Манна каша перетравлюється лише в нижньому відділі кишківника, саме тому лікарі рекомендують її при захворюваннях шлунку. Каша обволікає слизові, не викликаючи важкості, оскільки швидко «прослизає» далі. Такий лікувальний сніданок є корисним для відновлення сил після тривалих хвороб у період реабілітації.
Загальна сума виплат ПФУ у жовтні складе майже 70 млрд грн. Хто отримає пенсії раніше?
Ідеальна вечеря за годину. Як приготувати гречані котлети, що підкорюють з першого шматочка.
Без “жовтневого” догляду полуниця буде дрібною та кислою.Чим підгодувати рослини восени?
Мигаюче світло в оселях українців з'являється досить часто, від чого страждає в першу чергу побутова…
Щосереди ви, шановні читачі, тримаєте в руках черговий номер «Пенсійної телепрограми». Її ще можна назвати…
Невідомі нюанси знижок. Що треба знати перед оформленням пільг?