Осінь та зима – пора цитрусових фруктів. Вибрати стиглий та смачний плід допоможуть такі рекомендації.
АПЕЛЬСИНИ – що плоди важчі, то вони солодші. Дуже солодкі апельсини – ті, що мають додатковий маленький зачаток. Колір і товщина шкірки на смак фрукта не впливає. А аромат має бути вираженим – якщо він слабкий, швидше за все, апельсин просто не дозрів.
МАНДАРИНИ – звертаємо увагу на форму плоду: якщо мандарин плескатий – значить кислий, круглий – солодкий. У хороших мандаринів шкірка має бути товстою, з горбками і блиском. Найсмачніший мандарин має яскраво-помаранчевий колір, приємний аромат і легко чиститься.
ЛИМОНИ – зрілість цитрусу визначається на дотик. Недостиглий лимон занадто твердий, а якщо м’який – значить в’ялий. Лимони зі шкіркою зеленого кольору брати не слід. Більш корисними вважаються плоди з тонкою глянсовою шкіркою. Нерівна шкірка говорить про погану якість. Коричневі крапочки на шкірці – лимон зберігався у холоді і, швидше за все, гіркий.
ГРЕЙПФРУТИ – мають бути пружними і досить важкими. Найсмачнішими вважаються великі плоди з тонкою червоною або рожевою шкіркою.
Ніколи не купуйте переморожені, зім’яті, знижені в ціні цитруси – швидше за все, вони зіпсовані.
4 травня в Україні відзначають Міжнародний день пожежників. Православні вшановують пам'ять мучениці Пелагії та Велику…
Зі свинячої рульки можна приготувати безліч смачних страв. Її можна відварити в пиві, зробити з…
Вартість вантажоперевезення - одне з ключових питань для будь-якого бізнесу, який потребує доставки товарів чи…
Щоб одержати якісні плоди солодкого перцю, необхідно видаляти перші квітки. Це дає можливість розвитку вегетативної…
4 травня лише у деяких областях України очікується прохолодна чи холодна погода, переважно без опадів.
Чи будуть у цей день геомагнітні коливання?