Сірий, синій чи сіро-зелений – це основні кольори, в які може забарвитися варений жовток. І причина в тому, що яйце просто перетримали у каструлі з окропом.
У складі яєць крім інших елементів є сірка. Під впливом високої температури розпочинається хімічна реакція. Залежно від того, як довго яйце знаходилося у воді, наскільки високою була температура води і скільки сірки міститься в яйці, залежатиме колір вареного жовтка.
Слід зазначити, що темний жовток абсолютно нешкідливий для здоров’я.
Щоб жовток залишався жовтим і яскравим, перед варінням яйця потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури.
Також не варто викладати яйця при варінні в каструлі кількома шарами, достатньо одного. Вода має покривати їх на 2-3 сантиметри вище.
Деякі господині перевірили, що якщо варити яйця у підсоленій воді, то жовтки не синіють.
Тиждень починається з важливої астрологічної події — інгресії Урана у знак Близнята. Цей момент можна…
Хочете здивувати гостей чи просто побалувати себе чимось легким та смачним? Спробуйте десерт «Бульбашки» –…
У православній традиції святі посідають особливе місце – не як заміна Богу, а як наші…
Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…
Скандальний закон, ухвалений без особливої уваги 2022 року, може коштувати українцям їхнього останнього майна. Новий…
Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.