Сірий, синій чи сіро-зелений – це основні кольори, в які може забарвитися варений жовток. І причина в тому, що яйце просто перетримали у каструлі з окропом.
У складі яєць крім інших елементів є сірка. Під впливом високої температури розпочинається хімічна реакція. Залежно від того, як довго яйце знаходилося у воді, наскільки високою була температура води і скільки сірки міститься в яйці, залежатиме колір вареного жовтка.
Слід зазначити, що темний жовток абсолютно нешкідливий для здоров’я.
Щоб жовток залишався жовтим і яскравим, перед варінням яйця потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури.
Також не варто викладати яйця при варінні в каструлі кількома шарами, достатньо одного. Вода має покривати їх на 2-3 сантиметри вище.
Деякі господині перевірили, що якщо варити яйця у підсоленій воді, то жовтки не синіють.
Піжама – домашній одяг для сну та відпочинку, який характеризується комфортом носіння та м'якістю тканини.…
Після переходу на новоюліанський календар дата Дня святого Миколая змінилася. Православна церква України з минулого…
Чи буде в суботу тепло, чи готуватись до дощів і снігу? Що кажуть синоптики.
Чи буде геомагнітна активність підвищена цього вікенду? Які прогнози роблять експерти?
Подбайте, щоб виноград легко переніс зиму і порадував вас хорошим урожаєм наступного року.
Дуже смачний десерт за рекордно короткий час – ви будете у захваті від цього рецепту.