У салі, незважаючи на його жирність, міститься безліч необхідних організму вітамінів, макро- та мікроелементів. За словами лікарів, вживання свинячого сала допомагає зробити імунітет міцнішим, а також покращує мозкові функції, у тому числі знижує ризик хвороби Альцгеймера.
Позитивно діє свиняче сало і на судинну систему – активує виведення з організму холестерину. Крім того, сало містить багато антиоксидантів, і у людей, які вживають його час від часу, знижується ймовірність виникнення онкологічних захворювань.
ієтологи рекомендують з’їдати не більше одного-двох шматочків сала на день. Засвоїтися його жирам в організмі допоможуть зелень і чорний хліб.
Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, жовчного міхура і печінки, а також тим, хто страждає на атеросклероз, серцеві порушення, ожиріння , від сала краще все ж таки відмовитися.
У 2026 році в Україні змінюються умови виходу на пенсію за віком. Це може стати…
Різдво асоціюється з домашнім затишком й смачною випічкою, але не всі готові проводити години на…
Під час опалювального сезону частина споживачів може отримати грошову компенсацію за спожиту електроенергію. Виплати здійснюють…
Під час вимкнень світла багато людей інстинктивно тягнуться до смартфона. Лікарі пояснюють, чому читання новин…
У сезон холодів багато людей стикаються з втомою та пригніченим настроєм. Лікарі звернули увагу на…
Світова тенденція здешевлення молочної продукції докотилася й до України. Споживачам це вигідно, але що буде…