Гарбуз містить білок, клітковину і вітаміни С, В, В2, Е, РР, Т, причому вітаміну А в ньому уп’ятеро більше, ніж у моркві. Він допомагає очищати організм, покращує травлення, використовується як сечогінний засіб.
Також його застосовують під час лікувальних дієт, для покращення зору, обміну речовин, при гіпертонії, туберкульозі, а також для профілактики онкологічних захворювань.
Гарбуз корисний тим, що нормалізує прохідність жовчовивідних проток, сприяє регенерації клітин, виводить холестерин, покращує вуглеводний обмін. Кальцій і магній, які є у гарбузі, зміцнюють серцевий м’яз, знижують тиск. Благотворно впливає він на нирки при циститі та пієлонефриті.
Антиоксидантні властивості цього овочу сприяють омолодженню, а залізо впливає на колір обличчя.
Також гарбуз корисний для зниження ваги, але тільки в запеченому вигляді, без додавання олії, молока або цукру.
Протипоказань у гарбуза не так вже й багато. Його краще не вживати тим, хто страждає на важку форму цукрового діабету, при зниженій кислотності та гастриті, кольках, метеоризмі.
Вже з червня в Україні очікується підвищення тарифів на світ. Але зміна сум у платіжках…
Кому доступна нова фінансова допомога у розмірі 10800 гривень та куди звернутися для отримання виплат.
Який додатковий податок хочуть запровадити для українців і скільки доведеться платити державі?
Годинник – це спеціальний «інструмент», завдання якого визначати час. Але стилісти та експерти модної індустрії…
Як отримати безкоштовний набір продуктів від громадської організації. Реєстрація стартує вже сьогодні.
Росія вночі запустила по Україні "шахеди". Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат у…