Якщо айва не до кінця не визріла – не страшно. Вона дуже швидко досягне повної міри зрілості протягом двох тижнів. Айву ретельно перебирають, сортують за стиглістю та розміром, так як дрібні плоди псуються в першу чергу.
Найкраще зберігається айва в темному місці в ящиках, загорнута в папір не більше ніж у два шари, або шари перестелити папером так, щоб плоди не торкалися один одного. Оптимальна температура зберігання – від нуля до плюс двох – чотирьох градусів, вологість повітря – не більше 80%. Плоди періодично перевіряють протягом усього періоду зберігання.
Різні види айви можуть зберігати свіжість до 120 днів, але при підвищенні температури зменшуватиметься термін зберігання.
У морозилці айва може зберігатися до 12 місяців, причому після впливу низьких температур її смакові властивості стають більш насиченими. Перед заморожуванням плоди треба розрізати на чотири частини, видалити насіння і шкірку, а м’якоть нарізати невеликими шматочками.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому айва тверда.
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…