АЛЮМІНІЙ і ЧАВУН. Продукти не можна зберігати в алюмінієвому та чавунному посуді. Алюмінієвий піддається окисленню, а чавунний може бути з іржею.
ПОЛІЕТИЛЕНОВІ ПАКЕТИ. Жири, а це масло, маргарин, сир, сало, ковбаси, не слід зберігати у поліетиленових пакетах. Продукти там стають вологими і починають пліснявіти. Найкраще для олії годяться пластикові контейнери або фольга, а сир і копчені продукти можна загортати у пергаментний папір.
ПЛАСТМАСА. Пластикові контейнери не годяться для зберігання харчових продуктів у холодильнику, якщо такі посудини не мають відповідного маркування – мусить бути зображена чарка або виделка з ложкою.
ДЕРЕВ’ЯНИЙ ПОСУД. Дерево – екологічно чистий матеріал, але при тривалому зберіганні продуктів з великим вмістом рідини такий посуд може розбухнути і втратити форму, а волокна можуть почати відшаровуватися. Якщо дерев’яний посуд має розпис, то частинки фарби можуть потрапити в їжу.
Годяться харчова плівка, фольга (вона годиться і для зберігання готових страв), пергаментний папір, вакуумна упаковка.
З посуду для зберігання в холодильнику чудово згодиться скляна або емальована посудина.
Юрист пенсіонерів Вулах Михайло простою мовою пояснює, у чому полягає різниця між основними видами договорів,…
Частина українців можуть отримати нову грошову допомогу з бюджету. Кому та на що надають кошти.
Перевірити вершкове масло вдома — просто! Кілька перевірених способів допоможуть вам бути впевненими, що придбали…
Пенсії для осіб з інвалідністю зростуть. Як зміниться розмір виплат у наступному році?
В Україні накопичився величезний борг за рішеннями судів щодо пенсійних виплат — майже 85 мільярдів…
Уряд готує нову формулу пенсій. Кого насамперед торкнуться зміни?