АЛЮМІНІЙ і ЧАВУН. Продукти не можна зберігати в алюмінієвому та чавунному посуді. Алюмінієвий піддається окисленню, а чавунний може бути з іржею.
ПОЛІЕТИЛЕНОВІ ПАКЕТИ. Жири, а це масло, маргарин, сир, сало, ковбаси, не слід зберігати у поліетиленових пакетах. Продукти там стають вологими і починають пліснявіти. Найкраще для олії годяться пластикові контейнери або фольга, а сир і копчені продукти можна загортати у пергаментний папір.
ПЛАСТМАСА. Пластикові контейнери не годяться для зберігання харчових продуктів у холодильнику, якщо такі посудини не мають відповідного маркування – мусить бути зображена чарка або виделка з ложкою.
ДЕРЕВ’ЯНИЙ ПОСУД. Дерево – екологічно чистий матеріал, але при тривалому зберіганні продуктів з великим вмістом рідини такий посуд може розбухнути і втратити форму, а волокна можуть почати відшаровуватися. Якщо дерев’яний посуд має розпис, то частинки фарби можуть потрапити в їжу.
Годяться харчова плівка, фольга (вона годиться і для зберігання готових страв), пергаментний папір, вакуумна упаковка.
З посуду для зберігання в холодильнику чудово згодиться скляна або емальована посудина.
Популярність рослинного молока зростає. Чим особливий цей напій і чи може він замінити коров’яче молоко?
Українці можуть отримувати не лише пенсію, а й певні пільги та доплати. Сьогодні розповідаємо, як…
Наш організм улаштований так, що навіть крихітні молекули можуть відігравати величезну роль. Коензим Q10 -…
У п'ятницю до України зайде активний циклон середземноморського походження.
Якою буде геомагнітна обстановка і що говорять астрофізики про можливість магнітних бур 22 серпня?
Щоб речі зі штучним пухом довго залишалися теплими та акуратними, важливо правильно їх прати та…