Вживання пшоняних відварів допомагає зменшити больовий синдром, який виникає при загостренні циститу. Зменшення інтенсивності болю відбувається поступово.
1. При циститі з пшона готують цілющу суспензію. Для цього беруть півсклянки ретельно перебраного і промитого зерна. Пересипають його в окрему літрову банку і заливають склянкою холодної води. Потім зерна слід скрупульозно розтерти, щоб рідина стала білою і трохи спіненою. Такий народний засіб потрібно пити тричі на день. На наступну порцію обов’язково беруть свіжу крупу. У разі зменшення симптомів можна готувати суспензію лише двічі на день, поступово перейшовши на один раз. Курс мусить становити, навіть за слабких симптомів, не менше тижня.
2. Ще один простий варіант: заварювати пшоно як чай. Для цього беруть ложку крупи і заливають її склянкою окропу. Дають настоятися, розмішують і випивають такий настій. Він буде трохи білуватого кольору, але абсолютно не гидкий на смак. Можна додавати до нього мед.
ВАЖЛИВО! «У домашніх умовах лікувати цистит можна не більше доби, – говорить лікар Макалюк В.А. – Пийте багато рідини – так ви зменшите кількість збудника в сечовому міхурі, а ще не забувайте вживати журавлинний морс або настій. Якщо через 24 години симптоми не зникнуть, зверніться до лікаря».