Дієтолог Барредо назвала виділення спирту в організмі ознакою синдрому броварні.
Існує незвичайне захворювання, через яке у людському організмі виділяється зайва кількість спирту. Про це заявила дієтолог-ендокринолог Олена Барредо. За її словами, рідкісна хвороба називається синдром броварні.
«З’являється велика кількість грибів із роду цукроміцетів, ці гриби переробляють вуглеводну їжу (хліб або певні овочі) на етанол. Тобто в алкоголь. При цьому функція печінки у таких пацієнтів знижена, тому переробка алкоголю йде повільніше і гірше», – повідомила вона у бесіді з 5-tv.ru.
Барредо зазначила, що окрім звичайної місії, у печінки порушено роботу детоксикаційної функції, тому пацієнти з синдромом пивоварні відчувають втому та млявість, властиві похміллям. Ще людина з таким захворюванням страждає від здуття кишечника і часто перебуває у подразненому стані.
«Лікування цього захворювання полягає у зниженні кількості споживаних вуглеводів. Це прибрати всі солодощі, борошняне, крохмаль, картопля та коренеплоди. Працювати з нормальною флорою кишечника, заселяти хороші мікробіоти кишечника та зменшувати кількість цих грибів», – розповіла дієтолог-ендокринолог.
Навіть після миття холодильника неприємний запах залишається? Розповідаємо, як його позбітися.
У 2025 році право вийти на пенсію у 60 років мають ті, хто набув щонайменше…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…
Без барвників і консервантів – лише натуральні інгредієнти та яскравий смак. Готуємо улюблений напій в…