Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаДеякі українці отримають подвійну компенсацію від держави на оплату комуналки у опалювальний...

Деякі українці отримають подвійну компенсацію від держави на оплату комуналки у опалювальний сезон

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб оформити компенсацію, власники житла мають подати заяву до місцевих органів влади та додати документи, що посвідчують особу.

На опалювальний сезон деякі українці отримають від держави велику допомогу щодо оплати комунальних послуг. Компенсацію плати за комуналку для них буде збільшено вдвічі. Йдеться про власників приміщень, які дали притулок у себе внутрішньо переміщених осіб, інформує today.ua

Про це повідомила прес-служба Міністерства з реінтеграції окупованих територій.

Українці, які беруть участь у програмі “Прихисток”, улітку отримували від держави компенсацію для оплати комунальних послуг за кожного переселенця, якого вони дали притулок. Сума компенсації складала 450 гривень.

А з 1 жовтня, на період опалювального сезону, держава вирішила подвоїти цю суму. Вона становитиме 900 гривень.

Такі гроші даватимуть для оплати комунальних послуг за кожного переселенця, якому надали притулок безплатно. Відповідно, якщо сім’я дала притулок двом переселенцям, то дадуть 1800 гривень на місяць.

Як отримати таку допомогу від держави?

  • По-перше, як уже було зазначено, притулок ВПО повинен бути наданий безкоштовно.
  • По-друге, особи, яких взяли на проживання, повинні бути мешканцями тимчасово окупованих територій або територій, де продовжуються бойові дії. Список таких громад є і він постійно оновлюється.
  • По-третє, постояльці можуть належати до тих громадян, які втратили своє житло через війну.

Як оформити компенсацію?

Власники житла мають подати заяву до місцевих органів влади. До заяви слід додати документи, що засвідчують особи переселенців. Власники житла також повинні своєчасно повідомляти органи влади про зміни в чисельності осіб, які тимчасово проживають у них.

Виплата такої допомоги провадиться тільки в тому випадку, якщо власник житла не має боргів за комуналку. Компенсація за попередній місяць надходить до 20 числа наступного місяця.

До речі, це – не субсидія, а окрема компенсація плати за комуналку, що надається саме за притулок для ВПО.

Нагадаємо, українців, які будуть непогашені борги за комуналку, позбавлять субсидії в опалювальний сезон. Єдиний вихід для них – реструктуризація та поступова виплата заборгованості.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні