Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЕкзотичну гостю із Центральної Америки наші городники відправили до квашень

Екзотичну гостю із Центральної Америки наші городники відправили до квашень

Этот материал также доступен на русском языке
Це екзотична рослина, плоди якої на вигляд нагадують міні-кавун (довжиною 3 см і шириною 2 см), а за смаком - огірок з присмаком лимона, називається мелотрія шорстка.
Незважаючи на те, що мелотрія шорстка (Melothria scabra) – це і не кавун, і не огірок, щось спільне з цими культурами у неї все ж таки є – приналежність до сімейства Гарбузові.
Породом ця ліана із Центральної Америки. Там вона росте як досить агресивна бур’ян. Розстилаючись по землі та підіймаючись на опори, трав’яниста ліана пригнічує інші культури.
Завдяки теплому клімату, на батьківщині є багаторічною і розмножується не тільки насінням, а й бульбами.
До Європи мелотрію шорстку було завезено зовсім недавно – в 1987 році. В основному знайшла застосування як екзотичне доповнення та прикраси ресторанних страв.
Але завдяки цікавості городників, зарекомендувала себе як чудове доповнення в засолках асорті, в суміші з огірками, томатами, перцем.
Мелотрія використовується також у ландшафтному дизайні для прикраси альтанок, парканів, клумб: батоги ліани розвиваються швидко (за сезон виростають на 3 метри), за допомогою вусиків легко піднімаються на опору.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні