Дачний сезон вже закінчився, багато плодів важкої літньої праці знайшли своє місце у морозильниках.
Проте лікар-дієтолог Маріят Мухіна попередила про особливості процесу та перерахувала продукти, які втрачають свої корисні властивості при заморожуванні.
Які продукти стають шкідливими після заморожування
Так, лікарка пояснила, що склад деяких продуктів харчування при заморожуванні змінюється. Зелень, наприклад, перестає бути джерелом вітамінів та антиоксидантів.
Не можна заморожувати багаті на воду овочі — огірки, помідори, кабачки. Це буде точно отрута, після розморожування продукти втратять міцність, пружність.
Не можна заморожувати кисломолочні продукти, тому що після розморожування це буде практично створений кефір поганої якості з грубими прожилками сироватки.
За словами Мухіної, низькі температури знижують активність поліненасичених жирних кислот, тому вона закликала не заморожувати горіхи, зокрема.
Сир і банани також не “люблять” негативні температури, їх потрібно їсти свіжими.
Ми повідомляли, як правильно заморозити зелень на зиму, щоб вона не перетворилася на кашу.
4 листопада в Україні переважатиме прохолодна погода.
Мені 62 роки, і коли я вийшов на пенсію, найбільше мене лякала не тиша, а…
Серія сонячних спалахів класу M, що сталася 3 листопада, відправила в космос корональний викид маси.
Спробуйте оновити класичний рецепт - додайте в квашену капусту трохи гарбуза. Результат здивує і зовнішнім…
Восени на полицях з'являється сонячна хурма — фрукт, який не тільки тішить смак, а й…
З грудня українці матимуть змогу отримати фінансову допомогу від держави — від 1000 до 6500…