П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати стиглу диню?

Як вибрати стиглу диню?

Этот материал также доступен на русском языке
Кавун і диня - неодмінні атрибути літа. Однак у кожного з нас свої переваги: ​​хтось пристрасно любить кавун, а інші й дні не можуть прожити без солодкого аромату дині. А як правильно вибрати стиглу диню?

1. Легенько поплескайте рукою по плоду: якщо пролунає глухий звук – диня стигла, а якщо дзвінкий і трохи хрумкий – ще зелена.

2. Візьміть диню двома руками і трохи стисніть – хороша диня повинна трохи пружинити, як м’яч. Якщо плід на дотик нагадує твердий кавун – він недостиглий. А якщо на шкірці після натискання залишається слід від пальців – диня перезріла.

3. Злегка пошкребіть шкірку ягоди – у стиглого плоду зробити це вдасться легко, а у незрілого пошкрябати навряд чи вийде, у нього глянсова шкірка.

4. Зверніть увагу на забарвлення шкірки – допускається лише одна невелика кругла пляма трохи світліша за основний колір дині. На цьому місці плід лежав на землі і, природно, шкірка не отримала своєї порції сонця. Але якщо вся диня покрита темними, трохи увігнутими плямами, швидше за все, вона зіпсована.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні