Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаРізнеЧому розбите серце справді болить, згідно з наукою

Чому розбите серце справді болить, згідно з наукою

Этот материал также доступен на русском языке
Ваше серце може постраждати після будь-якої сумної події, і відповідальним за ваше "розбите серце", найімовірніше, буде ваш мозок, кажуть експерти

Цікаво, так зване «розбите серце» насправді є абстрактним поняттям чи воно так чи інакше впливає на наше тіло та мозок, питає AsapSCIENCE?

Кожного разу, коли ви відчуваєте фізичний біль, стимулюється та сама частина мозку, яка відповідає за емоційний біль (наприклад, розлука). Можливо, фізичний біль і емоційний біль не такі різні, як ми думали.

Тільки подумайте про те, як ми описуємо втрачене кохання: «Він вирвав мені серце!», «Це був ляпас!», «Це завдало мені емоційну травму!» — принаймні на лінгвістичному рівні ми встановлюємо зв’язок між фізичним і емоційним болем.

Більше того, деякі дослідження показують, що люди віддадуть перевагу фізичному болю, ніж почуттю ізоляції від суспільства. Але чому ці два принципово різні переживання викликають однакові відчуття в нашому тілі?

Зрозуміло, що наше тіло використовує фізичний біль, щоб захистити нас від неминучої небезпеки. Однак, з еволюційної точки зору, все, що сприяє нашому виживанню як виду, залишається.

Формування соціальних зв’язків між друзями та коханцями відіграє ключову роль у виживанні багатьох видів. «Ти піклуйся про мене, я піклуюся про тебе». Так само, як ми не хочемо обпектися гарячою кавою, тварини не хочуть залишатися на самоті в суспільстві. Біль обох випадків допомагає нам вижити. У вас більше шансів вижити та залишити своє продовження, якщо ви не самотні.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні