Існує думка, що фрукти та ягоди під час приготування варення втрачають всі свої корисні властивості. Але насправді це не так.
У варенні містяться профілактичні дози вітаміну С, а також незміненого вітаміну Е – вони підвищують та підтримують імунітет у період буяння вірусних захворювань. Найбільша кількість корисних вітамінів у смородиновому та малиновому варенні, особливо якщо воно з кісточками.
У варенні багато клітковини, яка під дією високої температури не руйнується, а тому допоможе роботі шлунка та кишечника.
Малинове варення має протизастудні, жарознижувальні та протизапальні властивості.
Варіння з журавлини дає яскраво виражений абсорбуючий ефект. Також воно добре покращує апетит.
Смородинове варення рекомендовано при застуді. Воно багате на вітаміни і мінерали. Також це варення підвищує вміст еритроцитів у крові.
Варіння з калини має потужні протизапальні, протизастудні та протипаразитарні властивості.
Варіння з обліпихи дуже корисне при гепатиті. Також воно нормалізує рівень холестерину в організмі та сприяє покращенню травлення.
Варення з айви є корисним для щитовидної залози та покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
Варіння з глоду посилює постачання киснем серця та мозку, нормалізує серцеві ритми, покращує обмін речовин, сон та загальний стан здоров’я.
Варення з кизилу рекомендують при застуді, тому що ягоди містять велику кількість вітаміну С. Також при термічній обробці варення насичується пектином і корисно людям з порушеннями в роботі шлунково-кишкового тракту.
Незважаючи на всі його плюси, будь-яким варенням зловживати не радять.
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…
4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…
Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.