Хтось віддає перевагу густішій продукції, інші віддають перевагу рідше, третім подобаються солодкі склади, четверті божеволіють від пасти з кислинкою.
1. Готова томатна паста має бути густою консистенцією, без сторонніх вкраплень.
2. Колір томатної пасти вищого ґатунку – рудо-червоний або бордово-червоний. Паста першого сорту може бути коричневого відтінку.
3. Темно-коричневий колір може говорити про порушення технології при приготуванні або про те, що до пасти додали овочеве або фруктове пюре, помаранчевий – про додавання крохмалю.
4. Якісна паста має смак помідора, що пройшов термічну обробку, без зайвої солодощі, кислоти чи гіркоти.
5. Занадто яскраво виражений запах і смак говорять про те, що в пасту було додано ароматизатори та підсилювачі смаку.
6. Щоб перевірити пасту на вміст крохмалю, капніть на неї йод – паста з крохмалем забарвиться у фіолетовий колір.
Найкращий спосіб зберігання томатної пасти – у холодильнику в скляному посуді. Щоб продовжити термін зберігання томатної пасти у відкритій банці, посипте її зверху сіллю і залийте тонким шаром соняшникової олії. Також чудовий спосіб зберегти пасту – заморозити її.
ВАЖЛИВО! У якісній томатній пасті вміст сухих речовин – не менше 25 відсотків. Ця інформація вказана на етикетці.
Пенсіонерам варто поквапитися: з 1 жовтня виплати буде припинено, якщо не пройти обов'язкової ідентифікації. Що…
З віком наш організм змінюється, і те, що було корисно у 30, може виявитися шкідливим…
Непоодинока історія: пенсіонер виконує всі умови, щоб отримати обіцяні 1000 гривень державної допомоги так званої…
Молода картопля вже не делікатес, але багато в городах і на прилавках, і можна сміливіше…
Дарування — це передача нерухомого майна (будинку, квартири, дачі тощо) безкоштовно, без будь-яких умов чи…
З липня 2024 року українці, котрі постраждали на роботі під час війни, можуть отримати від…