Хтось віддає перевагу густішій продукції, інші віддають перевагу рідше, третім подобаються солодкі склади, четверті божеволіють від пасти з кислинкою.
1. Готова томатна паста має бути густою консистенцією, без сторонніх вкраплень.
2. Колір томатної пасти вищого ґатунку – рудо-червоний або бордово-червоний. Паста першого сорту може бути коричневого відтінку.
3. Темно-коричневий колір може говорити про порушення технології при приготуванні або про те, що до пасти додали овочеве або фруктове пюре, помаранчевий – про додавання крохмалю.
4. Якісна паста має смак помідора, що пройшов термічну обробку, без зайвої солодощі, кислоти чи гіркоти.
5. Занадто яскраво виражений запах і смак говорять про те, що в пасту було додано ароматизатори та підсилювачі смаку.
6. Щоб перевірити пасту на вміст крохмалю, капніть на неї йод – паста з крохмалем забарвиться у фіолетовий колір.
Найкращий спосіб зберігання томатної пасти – у холодильнику в скляному посуді. Щоб продовжити термін зберігання томатної пасти у відкритій банці, посипте її зверху сіллю і залийте тонким шаром соняшникової олії. Також чудовий спосіб зберегти пасту – заморозити її.
ВАЖЛИВО! У якісній томатній пасті вміст сухих речовин – не менше 25 відсотків. Ця інформація вказана на етикетці.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…