Хтось віддає перевагу густішій продукції, інші віддають перевагу рідше, третім подобаються солодкі склади, четверті божеволіють від пасти з кислинкою.
1. Готова томатна паста має бути густою консистенцією, без сторонніх вкраплень.
2. Колір томатної пасти вищого ґатунку – рудо-червоний або бордово-червоний. Паста першого сорту може бути коричневого відтінку.
3. Темно-коричневий колір може говорити про порушення технології при приготуванні або про те, що до пасти додали овочеве або фруктове пюре, помаранчевий – про додавання крохмалю.
4. Якісна паста має смак помідора, що пройшов термічну обробку, без зайвої солодощі, кислоти чи гіркоти.
5. Занадто яскраво виражений запах і смак говорять про те, що в пасту було додано ароматизатори та підсилювачі смаку.
6. Щоб перевірити пасту на вміст крохмалю, капніть на неї йод – паста з крохмалем забарвиться у фіолетовий колір.
Найкращий спосіб зберігання томатної пасти – у холодильнику в скляному посуді. Щоб продовжити термін зберігання томатної пасти у відкритій банці, посипте її зверху сіллю і залийте тонким шаром соняшникової олії. Також чудовий спосіб зберегти пасту – заморозити її.
ВАЖЛИВО! У якісній томатній пасті вміст сухих речовин – не менше 25 відсотків. Ця інформація вказана на етикетці.
Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Висаджена занадто рано цибуля може піти в стрілку, а запізніла — не встигне укоренитися. Експерти…
Ніжний крем, ароматні вишні та хрустка основа — «Вишневе блаженство» точно виправдовує свою назву.
Щоб убезпечити свою нерухомість, власникам документів до 2013 року радять зареєструвати їх у Державному реєстрі…
Пенсійний фонд України нагадує: до червня 2026 року потрібно оцифрувати трудові книжки, щоб захистити свій…