Статті

Літнє меню: кабачки мариновані медові

Пропонуємо вам дуже оригінальну та дуже смачну закуску з кабачків, яка чудово доповнить різноманітність літнього столу. А готується вона дуже швидко (з’їдається ще швидше)

Інгредієнти:

  • молоденькі кабачки штуки 3 (грам 400-500),
  • пучок кропу,
  • 2-3 зубчики часнику,
  • оливкова (або рослинна рафінована) олія грам 60-70,
  • 2 столові ложки білого винного оцту,
  • 1 столова ложка рідкого меду,
  • чорний перець та сіль.

Спосіб приготування:

  • Кабачки миємо та обсушуємо.
  • Ріжемо їх на довгі тонкі платівки, найзручніше овочерізкою. Якщо у вас кабачки не молоденькі, мабуть, серцевину та шкірку краще не використовувати.
  • Кабачки солимо і відставляємо на півгодини вбік. Даємо їм спокійно потоваришувати з сіллю і пустити сльозу.
  • Кріп дрібно ріжемо.
  • Часник пропускаємо через прес, або трьом на дрібній тертці.
  • В окремій піалці з’єднуємо часник, олію, перець, оцет та мед. Все добре перемішуємо.
  • З кабачків зливаємо весь сік, який з’явився в процесі відстоювання осторонь, засипаємо кропом і заливаємо маринадом.
  • Все перемішуємо та прибираємо в холодильник мінімум на 2 години. Якщо за цей час іноді помішуватимемо – взагалі чудово!

Через 2 години можна їсти.

Новое на сайте

  • Новини

Похмурий старт тижня: синоптики окреслили погодний сценарій — що принесе понеділок?

Мряка, плюсова температура й поривчастий вітер. Яка очікується погода в регіонах 8 грудня?

07/12/2025 22:00
  • Новини

Магнітна буря 8 грудня: чого очікувати й кому треба бути уважним

У понеділок дослідники космічної погоди прогнозують геомагнітний шторм рівня G1. Що чекає на Землю та…

07/12/2025 21:00
  • Новини

Гороскоп 8–14 грудня: емоції, переговори і порядок у домі — що ще принесе новий тиждень

Тиждень рішучих «ні». Зірки попереджають про важливі межі в комунікаціях.

07/12/2025 19:40
  • Новини

Перетворіть підвіконня на зимовий город: які культури родять у квартирі в холодну пору року

Список міні-овочів для квартири. Що садити взимку і як доглядати?

07/12/2025 18:00
  • Новини

Що робить деруни жорсткими та як їх правильно готувати

Секрет ніжних дерунів. Проста технологія, про яку часто забувають.

07/12/2025 17:00
  • Різне

Чи варто йти по гриби взимку: які види витримують мороз і де їх шукати

Грудневі гриби в українських лісах — не казка. Що реально “вполювати” грибникам на початку зими?

07/12/2025 16:00