Залити в каструлю воду до країв, додати 5 стільникових ложок солі на літр води та поставити на несильний вогонь на півгодини. Для кращого ефекту в каструлі можна проварити кілька очищених цибулин.
Зробіть такий самий розчин, як із сіллю і залиште на ніч, а краще – на добу. Після цього слід очистити жовтизну губкою. Щоб очистити каструлю і всередині, і зовні, прокип’ятіть в содовому розчині. Помістіть посуд у велику ємність, залийте содовим розчином, поставте на вогонь і тримайте близько двох годин після закипання, дайте охолонути посуду і вимийте його звичайним способом.
Лимонна кислота ефективна в боротьбі з жовтизною, для очищення від накипу та залишків їжі, що пригоріли. Потрібно поставити на вогонь каструлю, наповнену водою до країв, додати 1 чайну ложку лимонної кислоти на 1 літр води та прокип’ятити. Для більшого ефекту можна після кип’ятіння залишити розчин ще на 5-10 хвилин.
І деякі прості правила, про які варто пам’ятати завжди:
Кухонна губка – лідер за кількістю бактерій на кухні. Як її очистити? Робіть це з…
Після кількох років буйного цвітіння півонії раптом починають слабо цвісти або зовсім не зав'язують бутони.…
8 травня в Україні очікується суттєве зниження температури та дощі на Закарпатті та місцями у…
Чи варто цього дня очікувати геомагнітних хвилювань?
Якщо нас дошкуляє зубний біль, ми на все готові, аби він припинився. А тим часом,…
Давайте, шановні читачі, зараз не зациклюватимемося ані з приводу дати тієї, 1945 року, перемоги (8…