Статті

Яку овочеву зелень слід їсти після 50-річного віку: вона дуже корисна

Але є один тип овочевої зелені, який, як стверджують дієтологи, слід обов’язково включити в свій раціон після того, як вам виповниться 50 років.

Яку овочеву зелень слід їсти після 50-річного віку

Експерти кажуть, якщо їм скажуть вибрати один овоч, то вони оберуть листову зелень, особливо шпинат. Причина, через яку дієтологи рекомендують шпинат тим, кому за 50, полягає в тому, що листова зелень є добрим джерелом поживних речовин, а саме кальцію, вітаміну B12 та калію.

Пояснюється, що людям похилого віку потрібно більше кальцію, щоб підтримувати щільність кісток, більше вітаміну B12 через те, що його засвоєння зазвичай знижується з віком.

При цьому не варто забувати про збалансовану дієту загалом. Одним шпинатом у житті не обійтися.

Новое на сайте

  • Новини

Перевірено городниками: які сорти буряка найкраще підходять для України?

Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…

14/12/2025 19:30
  • Новини

Час підбивати підсумки: що обіцяють знаки зодіаку українцям – гороскоп на 15-21 грудня

Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…

14/12/2025 18:00
  • Новини

Покарання по боргах за комуналку: що справді можуть відібрати через суд, а що ні

Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…

14/12/2025 17:00
  • Новини

Пенсія більша за зарплату: як прокурор у 41 рік отримав виплати 219 тисяч гривень

В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…

14/12/2025 16:00
  • Новини

Комуналка повільно, але впевнено дорожчає: за що українці вже платять більше

Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…

14/12/2025 15:00
  • Новини

Чому сало перетворилося на делікатес: що відбувається з традиційним продуктом українців

Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…

14/12/2025 14:00