Але є один тип овочевої зелені, який, як стверджують дієтологи, слід обов’язково включити в свій раціон після того, як вам виповниться 50 років.
Експерти кажуть, якщо їм скажуть вибрати один овоч, то вони оберуть листову зелень, особливо шпинат. Причина, через яку дієтологи рекомендують шпинат тим, кому за 50, полягає в тому, що листова зелень є добрим джерелом поживних речовин, а саме кальцію, вітаміну B12 та калію.
Пояснюється, що людям похилого віку потрібно більше кальцію, щоб підтримувати щільність кісток, більше вітаміну B12 через те, що його засвоєння зазвичай знижується з віком.
При цьому не варто забувати про збалансовану дієту загалом. Одним шпинатом у житті не обійтися.
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…